MESLEKTAŞLARINIZLA İLETİŞİM İÇİNDE OLMANIN AVANTAJINI YAŞAYIN

Sevgili öğrenciler,

Doğrudan konuya girmek gerekir ise; sitemizde   Hakimlik,  C.Savcılığı, Avukatlık, Öğretim üyeliği gibi dallarda faaliyet gösteren meslektaşlarınızla iletişim içinde olmanız   umarız size  gelecek hakkında daha kolay  projeksiyonlar yapma fırsatı verecektir. Bu manada  soru sormaktan, yazmaktan, hukuk medeniyeti sayfalarında yaşamı ve hukuk tartışmaktan  lütfen kaçınmayın. 


KARŞILIKLI ÜRETİM
Hukuk Medeniyeti sitemize gösterdiğiniz ilginin  geleceğe ilişkin umutlarımızı  daha da arttırdığını belirtmek isteriz.  Hukukun yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğunu,  hukukçuluk mesleğinin içinde  saklı olan "ömür boyu öğrencilik" gerçeğini bir kez daha teyit etmiş olduk.  Sizler  gelecekte  ifa edeceğiz mesleğe ilişkin  gözlemler yapmak, deneyimlerden istifa etmek isterken bizler de sizin  enerjinizinden, öğrenme merakınızdan, sorduğunuz sorulardan, gönderdiğiniz mesajlardan yaşamın yönünü  anlamaya, öğrenmeye çalışıyoruz.  Şimdiye kadar  
kattıklarınız için size çok teşekkür ederiz.


BİLGİYİ PAYLAŞMAK AZALTMAZ

Bizler,  bilginin paylaşılarak çoğalacağına ,  bireylerin  toplumla ve diğer bireylerle iletişim içinde oldukları oranda sorunlarını daha kolay çözebileceği  inancındayız. 


SİZE ÖZEL KÖŞEMİZ : HUKUK KANTİNİ
Sitenin şu anki içeriği  daha çok uygulamacılara yönelik , söz konusu bölümlerde  söz söyleme, soru sorma ve  yazma hakkınız saklı olmak üzere   sizlere  HUKUK KANTİNİ isimli bir bölüm açmayı  düşündük.  Bu konudaki hazırlıklarımız neredeyse bitmek üzere.  Bölümün birkaç gün içinde  devreye alınacağını umuyoruz.  Kantinle ilgili  birkaç ipucu vermek istersek . Hukuk Kantini adından da anlaşılacağı üzere esas itibariyle  sohbet ve dinlenme mekanı :)  


Kantinde   Fakülte bazlı ,  tematik (konu bazlı)   arkadaş grupları , Şiir  ve yaşama ilişkin diğer  konuları  odağa  alan gruplar , Akademik çalışma grupları, hukuk kliniği uygulaması çalışma grupları  oluşturmak, not paylaşmak, sizleri notlayan hocaları  notlayabileceğiniz gibi alanlar olacağı gibi    içeriğini, temasını  sizin belirleyeceğiniz paylaşım ortamları da  oluşturabileceksiniz.  


Özellikle son alarda  sık sık gündeme gelen hukuk kliniği uygulaması ile   somut konularda deneyimli  Hakim , C. Savcısı ve Avukatların gözetiminde somut hukuki ihtilafları tartışarak görüş oluşturma  çalışmaları yapabileceğiz.


İçerikle ilgili  söyleyebileceklerimiz  şimdilik bu kadar  :)  

Kantinimizde çaylar siteden, muhabet sizden olsun.Hukuk Kantininde  buluşmak üzere :)

http://www.hukukmedeniyeti.org/haber/5242/ogrenciler-hepimiz-hukuk-kantininde-bulusuyoruz/