Adalet Bakanı Gül, YÖK'ten hukuk fakültelerine giriş için 125 bin olan başarı sırası şartının 100 bine yükseltilmesini talep ettiklerini açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk fakülteleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Yargı Reformu'nun ana hedeflerinden birinin de hukuk mesleklerinde nitelikli insan gücünü artırmak olduğunu söyledi. 

Hukuk Akademisi Fikri Mülkiyet Zirvesi düzenliyor. Hukuk Akademisi Fikri Mülkiyet Zirvesi düzenliyor.

YÖK'E TALEPTE BULUNDUK

Bu kapsamda hukuk fakültelerine girişte sınav başarı sıralamasını ilk 125 bine çıkaran YÖK'ten, sıralamayı ilk 100 bine yükseltmelerini talep ettiklerini kaydeden Gül, Yargı Reformu'nun hem hazırlık aşamasında hem de uygulanmasındaki iş birliği ve katkıları için YÖK'e ve akademi camiasına teşekkürlerini iletti. 

NE OLMUŞTU?

Yargı Reformu kapsamında YÖK tarafından daha önce hukuk fakülteleri için 190 bin olan başarı sırası şartı, 125 bin olarak yenilenmiş ve ilk yıldan itibaren hukuk fakültelerine alımların bu şarta göre yapılmasına olanak tanınmıştı.

STAJ SÜRESİ DE UZATILDI

Daha önce de Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, akademi ve adliye stajından oluşan hakim-savcı adaylık döneminin 2 yıla çıkarıldığını duyurmuştu, Twitter'dan "Yargıda meslek öncesi eğitimi çok önemsiyor, bu sürecin nicelik ve niteliğini artırmaya devam ediyoruz.

https://www.karar.com/hukuk-fakultesine-girmek-zorlasacak-basari-siralamasi-degisti-1591022