Bursa'da başka bir erkekle mesajlaşırken yakaladığı eşinden boşanan adam, eşinin erkek arkadaşı olduğu iddia edilen kişiyi 10 bin lira tazminata mahkum ettirdi. Mağdur eş, mahkemede verdiği ifadesinde, üzüntüden dolayı vereme yakalandığını söyledi.

Osmangazi ilçesinde ikamet eden A.G., (43) H.G. (38) ile 19 yıl önce evlendi. Bir çocuk babası A.G., iddiaya göre 8 yıl önce eşini gizlice biriyle mesajlaşırken yakaladı. Eşi, A.G.'ye, "İnternetten tanıştığım kişiyi hiç görmedim, eğlence olsun diye mesajlaşıyordum, yemin olsun ki bir daha görüşmeyeceğim" dedi. İddiaya göre A.G., iki yıl sonra yine eşini başka bir erkekle mesajlaşırken yakaladı. A.G., bu kez Bursa 7. Aile Mahkemesi`nde boşanma davası açtı. Mahkeme, G. çiftinin 19 yıllık evlilik birlikteliğinin bitirilmesine hükmetti.

Eşinin kendisini aldatması sebebiyle büyük üzüntü yaşayan A.G., avukatı aracılığıyla boşandığı eşinin mesajlaştığı ileri sürülen M.K. hakkında, Bursa 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtı. Mahkeme, M.K.'yı, beraber olduğu kadının eski kocasına yasal faiziyle 10 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti.

Davacı avukatı Murat Toruk, müvekkili A.G.`nin yaşadığı üzüntüden dolayı verem olduğunu belirterek, "Psikolojik çöküntüye girdi. Çalıştığı işini de kaybetti. Üstelik hasta oldu. Davalı, kadının evli olduğunu bilerek duygusal başlayan ilişkiyi ileri götürmüştür. Dolayısıyla, eyleme, evliliği bilerek katılan kişi eşin uğradığı zarardan sorumludur. Bursa 4. asliye Hukuk Mahkemesi de kararı bu yönde verdi." dedi.



CHA