Ankara'da, 'FETÖ'nün ÖSYM Başkanlığı'ndaki yapılanması soruşturmasında, aralarında ÖSYM eski Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu, 6'sı hala kurumda aktif görevde 34 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar Demir ile birlikte 20 kişi gözaltına alındı.

Ali Demir kimdir?

1959’da Konya’da doğdu. 1982 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Demir, aynı bölümde yüksek lisansını tamamladı ve daha sonra İngiltere’deki Loughborough Teknoloji Üniversitesi’nde doktorasını yaptı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yapan Demir, İTÜ’de Tekstil Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri arasında yer alıyor.

İki çocuk babası. İngilizce ve Almanca biliyor. Büyük kızı Yeditepe Diş Hekimliği Fakültesi’nde öğrenci. Diğeri ise bu yıl üniversite sınavlarına girdi ve ablasıyla aynı okulu kazandı. Demir’in eşi de diş hekimi.

YAKALAMA, GÖZALTI USULÜ, SÜRESİ VE İTİRAZI / Avukat Aysel Aba Kesici YAKALAMA, GÖZALTI USULÜ, SÜRESİ VE İTİRAZI / Avukat Aysel Aba Kesici

Tekstil alanında birçok projede danışmanlık yapmış ve TÜBİTAK’ta birçok proje yürütmüştür.

Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ÖSYM Başkanlığından istifa etmesinin ardından, ÖSYM Başkanlığı'na İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Demir vekaleten görevlendirildi.