Rahmi Ofluoğlu

Bu karar modern hukukun temel ilkelerine inananların millet adına verdiği bir karar değil, korkakların korkularını yenmek için düşman saydıkları kesimleri yok etmek amacıyla verilen bir karardır  ancak bu karar onların korkularını katlamıştır. Çünkü Türkiye ilericileri, demokratları, devrimcileri bu kararı tanımadılar.

Bu karar darbecilerle demokrasinin bir hesaplaşması olsaydı; bu kararı Türkiye demokratları desteklerlerdi. Bu kararın arkasında cemaatten başkası yoktur. Bu karar hukuki değildir, bir yok etme kararıdır.

CHP Ergenekon kararının meşru olmadığını ilan etti. Türkiye baroları kararı tanımadılar.

Karar hükümsüzdür

TKP'nin “Ergenekon kararı hükümsüzdür” başlığı altında yaptığı açıklamada "5 Ağustos cezaları diktatörlüğün Türkiye'ye meydan okuyuşudur" denildi.

TKP açıklaması şöyle devam ediyor:

"Ergenekon Davası'nda bugün açıklanan kararların hukukla ve vicdanla ilgisinin olmadığı açıktır. Kimlerin neyle suçlandığından tamamen bağımsız olarak, Ergenekon bir mahkeme değildir. Ergenekon AKP diktatörlüğünün inşa sürecidir.”

Milliciler, demokratlar, ilericiler, devrimciler, komünistler Ergenekon kararını hükümsüz ilan ettiler.

Bu karar korkakların kendi korkularını yenmek için verdikleri bir karardır. Bu karar onların korkularını yenmelerine yardımcı olmayacak aksine korkuları her geçen gün çoğalacaktır. Bunun en açık göstergesi Gezi direnişlerine yetkili ağızlardan ağır cezalar biçilmesidir. Mehmet Ali Şahin yaptığı açıklamada "Gezi olaylarının hükümeti yıkmaya yönelik olduğunu ve TCK 309. Madde kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini" söyledi. Devrim korkusu, darbe korkusu bunları her geçen gün daha acımasız davranmaya sevk edecektir, bu yol da bunların sonu olacaktır. Bunlar ne yazık ki halefi olduklarını iddia ettikleri kişilerin yoluna girmişlerdir ancak onların akıbetinden bir ders çıkarmamışlardır.

Bu topraklarda sizin,  ne bir Sünni şeriat düzeni kurmanıza, ne de ırkçı bir düzen kurmanıza imkan verilmez.

Türkiye halkı Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden, laik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinden hilafete geriye dönüşe izin vermeyecektir. Önümüzdeki günler direnişin yükseldiği günler olacaktır.

AKP dış politikada yediği tokadın daha ağırını iç politikada yiyecektir ve eninde sonunda yıkılıp gideceklerdir.

Onlar umudun düşmanıdır

Onlar ümidin düşmanıdır, sevgilim,
akar suyun,
              meyve çağında ağacın,
              serpilip gelişen hayatın düşmanı.
Çünkü ölüm vurdu damgasını alınlarına :
                            - çürüyen diş, dökülen et -,
                 bir daha geri dönmemek üzre yıkılıp gidecekler.
Ve elbette ki, sevgilim, elbet,
dolaşacaktır elini kolunu sallaya sallaya,
dolaşacaktır en şanlı elbisesiyle : işçi tulumuyla
                               bu güzelim memlekette hürriyet...

Nazım Hikmet