Kuzenleri tarafından tecavüze maruz kalan ve amcaları tarafından boğularak Botan Çayı’na atılan Hasret Daşlı davasında tecavüz sanıkları beraat ederken, sanık avukatı Alper Güntekin, Hasret hakkında “Eğer suçlu olmasaydı öldürülmezdi. Öyle bir halt yemeseydi bugün bu mahkemeye gerek kalmazdı” dedi.

Kuzenleri Tecavüz Etti, Amcaları Boğdu! Avukat:”Suçlu olmasaydı öldürülmezdi”

Batman’da yaşayan Hasret Daşlı, 2012 yılında kuzenleri tarafından tecavüze maruz kalmış, ‘aile kararıyla’ boğularak katledilmiş ve cesedi Batman Çayı’na atılmıştı. Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına SELİS’ten sosyologlar, İHD avukatları, Batman Barosu avukatları ile tutuklu sanık Habip Daşlı katıldı. Karar duruşmasında Hesret’e tecavüz eden kuzenleri Serhıldan Daşlı ve Özcan Daşlı hakkında ‘delil yetersizliği’ gerekçesiyle beraat kararı verilirken, babaannesi Kamile Daşlı, dedesi Yemlihan Daşlı, amcası Enver Daşlı ve amcası Habip Daşlı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Hasret’in amcası Garip Daşlı firari olduğundan dosyası ayrıldı.

Avukat hakaret etti hakim unuttu!

Sanıkların avukatı Alper Güntekin’in duruşmada tecavüz ve cinayet sanıklarını savunmasında yaptığı konuşmalar izleyenlerinin kanını dondurdu. Avukat, Hasret Daşlı için “Eğer suçlu olmasaydı öldürülmezdi. Öyle bir halt yemeseydi bugün bu mahkemeye gerek kalmazdı” dedi. Hasret için, “utanmaz”, “haddini bilmez” gibi hakaretler sarf eden avukata karşı Hasreti’in avukatları itiraz ederek bu sözlerin tutanaklara geçmesi gerektiğini ve suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.

Hakim ise avukatın sözlerini hatırlamadığını söyleyince, Hasret’in avukatları sözleri hatırlatarak tutanaklara geçirdi.

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu avukat hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti. – JİNHA

http://direnisteyiz2.org/kuzenleri-tecavuz-etti-amcalari-bogdu-avukatsuclu-olmasaydi-oldurulmezdi/