Futbolcu Arda Turan, Ekim 2018’de eğlendiği gece kulübünde şarkıcı Berkay’a saldırıp burnunu kırmıştı. Kavga, Arda Turan’ın Berkay’ın eşi Özlem Ada Şahin’i taciz ettiği iddiasıyla çıkan tartışmanın ardından yaşanmıştı. İstanbul Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede Turan hakkında ‘cinsel taciz’, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’, ‘genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından 12 buçuk yıla kadar hapis cezası istenmişti. Berkay’a ise ‘hakaret’ suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 41’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, Turan'a ‘genel güvenliği tehlikeye sokma’dan 10 ay, ‘ruhsatsız silah’tan 10 ay ve 1750 lira adli para cezası, ‘kasten yaralama’dan bir yıl 15 gün hapis cezası verildi. Turan’a cinsel taciz suçlamasından ise beraat verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Şarkıcı Berkay ise hakaret suçlamasından beraat etti. Kadına yönelik şiddet olaylarının arttığı bir ortamda Arda Turan’ın “cinsel taciz” suçlamasından beraat etmesine Hukukçu Turgut Kazan’dan tepki geldi. Kazan, Arda Turan’ın ünlü bir futbolcu olduğunu belirterek topluma örnek davranışlarda bulunması gerektiğini savundu.

Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulan Hukuk Akademisi AB-Türkiye İlişkileri Zirvesi düzenliyor. Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulan Hukuk Akademisi AB-Türkiye İlişkileri Zirvesi düzenliyor.

Video için tıklayınız: https://youtu.be/avLs4ttUZME