Antalya’da yaşayan 3 çocuk annesi S.A. (33), 13 yıllık eşi Y.A.'nın oğlunun doğum gününde gönderdiği tablet bilgisayarda, bir çocuk annesi ve boşanmış olan E.E. adlı bir kadınla cinsel içerikli fotoğraflarını gördü. İlişkinin ortaya çıkmasının ardından Y.A. evi terk ederek sevgilisi E.E. ile yaşamaya başladı. Antalya 5. Aile Mahkemesi’nde 13 yıllık eşi S.A.'ya boşanma davası açan Y.A. kusurlu bulduğu gerekçesi ile dava olumsuz sonuçlanmıştı.

5 KURUŞLUK DAVA

Bunun üzerine S.A., boşanma davası yerine hem aldatan eşine hem de eşinin sevgilisine 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 5 kuruşluk tazminat davası açtı. Yaşadığı acının hiçbir bedeli olmadığını belirten S.A, açılan 5 kuruşluk davanın eski eşi ve eşinin sevgilisine biçtiği değer olarak nitelendirdi.

Dava işlemlerini yürüten Avukat Ahmet Çevik, davanın maddi değerinden çok manevi değerinin önemli olduğuna dikkat çekti. Davayı kazandıkları için müvekkili S.A.’nın az da olsa içinin rahatladığını belirten Çevik, davayı kazandıklarını ve haciz işlemlerine başlayacaklarını belirtti. Çevik, “İhanet sebebiyle açılan bir davaydı. Bu davayı açtık. Manevi değerine değer biçemedik. O nedenle bu davayı 5 kuruş olarak açtık. Yüksek meblağlı paralarla bir kadının, kadınlık onuru düzelmez. Davayı kazandık. Karşı taraf davayı Yargıtay’a götürebilir. Şimdi haciz işlemlerine başlayacağız. Pahası az ama anlamı büyük bir davadır" dedi.

ALPARSLAN ÇINAR - İSMET ERSOY
ANTALYA