Dün Silivri'de görülen "KCK" davasında avukat Ercan Kanar'ın salondan çıkartılmak istenmesine karşı oturma eylemi yapan avukatlar jandarma ve robocopların saldırısına uğradı. Engin Çeber'in dünkü karar duruşmasında da avukatlar sözlü ve fiili saldırıya maruz kaldı.

Avukatlara yönelik saldırılara karşı Adalet İçin Hukukçular açıklama yaptı. Açıklamada, "AKP her alanda zorlandıkça saldırganlaşmaktadır" denilerek meslektaşlarına yönelik saldırılara sessiz kalınmayacağı vurgulandı.

Adalet İçin Hukukçular'ın "Savunma susturulamaz!" başlıklı açıklaması şu şekilde:

Bugün Silivri'de ki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasında, Av. Ercan Kanar savunmasını yaparken mahkeme heyetince önce susturulmak ardından da duruşma salonundan çıkarılmak istendi. Bu hukuksuz uygulamaya karşı çıkan tüm avukatlara ise müdahale edildi. Jandarmanın saldırısına uğrayan avukatlar duruşma salonunda darp edildiler.

Tablo şu şekildedir; işlerinden çıkarılan işçilere hukuki yardıma giden avukatın kolu polis tarafından kırılmaktadır. İşkencede öldürülen Engin Çeber’in davasında müdahil vekillerine sözlü ve fiili saldırıda bulunulmaktadır. Ve Silivri’de jandarma avukatlara saldırmaktadır.

Tüm bu yaşananlar, AKP’nin ‘ustalık dönemi’ olarak tarif ettiği sürecin bir parçasıdır. İktidara geldiği günden bu yana, hedeflediği ‘yeni Türkiye’ için yargıyı kullanan AKP, 12 Eylül 2010 referandumu sonrasında oluşan tablo ile birlikte, yaptığı sistemli müdahalelerle kendisine muhalif tüm siyasi aktörlerin tasfiyesinde yargıyı ve hukuku daha etkin bir araç olarak kullanmıştır.

Yalnız, yargının üç ayağından biri olan savunma bir türlü teslim alınamamıştır.

Görünen odur ki, duruşmalarda avukatların savunma yapmasını engellemek, susturmaya çalışmak, barolara soruşturma açmak, avukatlara mesleki faaliyetleri nedeni ile dava açmak, tutuklamak, yetmemektedir. Artık adliye koridorlarında ve duruşma salonlarında polis, jandarma ve özel güvenliğin doğrudan fiili saldırısı ile avukatlar susturulmak istenmektedir.

AKP her alanda zorlandıkça saldırganlaşmaktadır. Doğrudan faşist uygulamalar ile ayakta durmaya çalışmaktadır. Buna sessiz kalınmayacağı açıktır.

Adalet İçin Hukukçular saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza dayanışma duygularını iletir ve bundan sonraki süreçte yanlarında olacaklarını ilan ederler.

Adalet İçin Hukukçular

(soL - Haber Merkezi)