Skandal Mahkeme Kararına Üye Hakimin İlginç Muhalefet Şerhi

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasının 09.10.2019 tarihli duruşmasında skandal bir karara imza atıldı.

Mahkeme 09.10.2019 tarihli duruşmada sanık hakkında oy çokluğu ile vermiş olduğu mahkumiyet hükmünü açıkladı. Karara muhalefet eden kıdemli üyenin muhalefet şerhindeki iddiaları kararın skandal bir biçimde verildiğini gözler önüne serdi. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi olan ve duruşmaya geçici görevlendirme ile çıkan Üye Hakimin iddiasına göre, ceza mahkemelerinde tecrübesinin olmaması ve güncel içtihata hakim olmaması nedeniyle dosyayı incelemek için istediği süre kendisine verilmediği gibi, karar heyetçe müzakere edilmeden verildi.

Mahkeme Başkanı ise üye hakimin açık hukuksuzluk iddiasına karşı adeta savunma yaparcasına mutat olmayan bir usulle Bilgi Notu şeklinde bir açıklamayı karara geçirterek Üye Hakimin görev yaptığı Asliye Hukuk Mahkemesinin dosya yoğunluğunun olmadığını, Üye Hakimin dosyaları incelemekten kaçındığını, ayrıca karar öncesi duruşmaya ara verilerek mahkeme salonunda müzakere yapılmak istendiğini, fakat hakimin dosyaları incelemediğini ileri sürerek müzakere etmekten kaçındığını, davanın sürüncemede kalmaması için Başkan ve diğer Üye Hakimce dosya incelenerek oy çokluğuyla karar verildiğini belirtti.

Mahkemenin Üye Hakime süre vermek yerine salt iki üye ile karar ihdas etmesi hukuk çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı.

İşte o karar:

Galip Öztürk'le fotoğrafı ortaya çıkan hakim başkanlık görevinden alındı Galip Öztürk'le fotoğrafı ortaya çıkan hakim başkanlık görevinden alındı

Av.Rahmi Ofluoğlu