Kızı 90 puan alıp 71.’inci olmasına rağmen mülakat sonucu hakim adaylığına kabul edilmeyen Savcı Menderes Arıcan, sınavı yapan heyete yönelik sosyal medya hesabında önemli sorular yöneltti.

Son gunlerde gundem konusu olan Adalet Bakanligi hakim ve savci mulakat sinavi ile, yazıişleri mudurlugu mulakat sınav sonuçlari bir bütün olarak ele alındığında, bu mulakat sınavinda ilgililerin gorevlerini kötüye kullandıkları yönünde ciddi şüphe ve şaibeler bulunmaktadır diyen Arıcan "Bir listeden bahsedilmekte, bu listede ismi bulunmayanlarin kesinlikle sınavda başarılı olamadığı konuşulmaktadır. Eğer bu şaiya doğru ise; bu listeler nerede ve kim tarafindan hazirlanmaktadır." diye sordu.

İşte o sorular ve paylaşım.

MULAKAT SINAV HEYETİ HAKKINDA ADLİ VE İDARİ SORUSTURMA

Son gunlerde gundem konusu olan Adalet Bakanligi hakim ve savci mulakat sinavi ile, yazıişleri mudurlugu mulakat sınav sonuçlari bir bütün olarak ele alındığında, bu mulakat sınavinda ilgililerin gorevlerini kötüye kullandıkları yönünde ciddi şüphe ve şaibeler bulunmaktadır.

Bir listeden bahsedilmekte.

Bu listede ismi bulunmayanlarin kesinlikle sınavda başarılı olamadığı konuşulmaktadır.

Eğer bu şaiya doğru ise; bu listeler nerede ve kim tarafindan hazirlanmaktadır.

Bu listelerin hazirlanmasinda kriter nedir?

Bu tür bir eylemde bulunanlar bu hakki ve cesareti nerden almaktadirlar.

Bu bir nefret suçu değilmidir?
Yazili sinavda onlarca yuksek puan alan insanlar, mulakatta nasil bir anda yetersiz insanlar topluluguna donusebilmektedir.

Hakimlik ve savcilik mulakat sonuc puani adaylara neden açıklanmamaktadır. Sadece "BAŞARISIZ" ibaresi ile gecistirilmektedir.

İdare bu davranis bicimi ile; islem ve tadarrufunu şaibeli hale getirmiyor mu?

Adayin mulakatta kac puan aldigini bilmek en dogal hakki degilmidir?

Bu mulakati yapma ve, adaylar arasindan en liyakatli olanlari secmekle gorevli heyet mensuplari bu işi keyiflerine gore yerine getirme haklari varmidir.

Eger keyfi davranma yetkileri yoksa, bu acikca gorevi kotuye kullanma eylemleri nedeniyle haklarinda sorusturma acilmasu gerekmiyor mu?

Bu sorusturmanin izni kim tsrafindan verilmektedir.

Bu husus bireysel basvuru kapssminda Anayasa Mahkemesine goturulmesi dusunulebilir mi?

Özellikle idari yargi mensubu hakim arkadaslar bu isin prosedur ve safhati ile ilgili bilgi verebilirler mi?