Batman’da bir tekel bayisinden aldığı 70cc’lik rakıyı kaldığı otel odasında içtikten sonra alkol komasına giren bir vatandaş, rakıyı aldığı tekel bayisinden şikayetçi oldu. Vatandaş aldığı rakıdan zehirlendiğini iddia ederek, olayı Batman Cumhuriyet Savcılığına şikayet etti. Savcılık ise yapılan şikayet için kovuşturma yapılmasına gerek olmadığı kararı verdi. Verilen karar yazısında, şikayetçi vatandaşın alkol kullanımı konusunda yanlış yaptığı belirterek, yanlış kullanımdan dolayı olayın suç unsuru teşkil etmediği ifade edildi. Ayrıca karar yazısında, rakının kullanımı da tarif edildi.

'Hakim duruşmada sigara içti' iddiası... Etek boyu krizinden, sigara krizine… 'Hakim duruşmada sigara içti' iddiası... Etek boyu krizinden, sigara krizine…

Verilen karar şu şekilde açıklandı:

“Müştekinin Diyarbakır Caddesi Gapel Otel 309 nolu odada moral bozukluğu sebebiyle Moskova tekel bayisinden satın aldığı 70 cc’lik büyük yeni rakıyı sek olarak yarım saatlik sürede içmesine bağlı olarak zehirlenme geçirip alkol komasına girdiği olayda, esas itibariyle daha uzun sürede mezeyle ve sulandırılarak içilmesi gereken alkolü usulsüz almasına bağlı olarak kendi dikkatsizliği ve tedbirsizliğine bağlı olarak zehirlendiği, söz konusu olayın başkasına atfı kabil kusurun bulunmadığı ve suç unsuru teşkil etmediği anlaşılmakta; Cumhuriyet Başsavcılığımızca meydana gelen olay nedeniyle kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir”

Kaynak Tele1