Hakim Mehmet Gülçek, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) hakkında başlattığı iki ayrı disiplin soruşturması nedeniyle emeklilik kararı aldı.Hakim Gülçek’in meslektaşları yargı mensuplarının resmi sitesi adalet.org'ta emeklilk kararı nedneiyle duydukları üzüntüyü paylaştı.Meslektaşlarına teşekkür edip kararını değerlendiren Hakim Mehmet Gülçek, “Bir kaç yıldır, yasal emeklilik yaşını doldurduğumda emekli olmayı düşünüyordum. Lakin HSK, adalet.org sitesinde yazmış olduğum yazılarla ilgili iki ayrı disiplin soruşturması açınca bu kararımı pekiştirmiş oldu” açıklamasında bulundu.

“HSK'NIN İDARİ VE SORUŞTURMA BASKISINDAN KURTULMAK İÇİN…”

“Mevcut şartlarda hem hakim sıfatı taşıyıp, hem de yargının tükenmişliğine dair mücadele etmek çok zor. O yüzden bir süredir yazmaya da ara vermiştim” diyen Hakim Gülçek şunları şöyle devam etti:  “Çünkü yazacağım yeni yazıların da başkaca disiplin soruşturmaları konusu yapılıp, mobing uygulamasının devam edeceğini bilmek için kâhin olmaya gerek yoktu!.Emeklilik dilekçesini görev yerine bırakarak izne ayrıldım. Mayıs ayı içerisinde işleme konulacak ve kısmet olur ise Mayıs ayında emekli olacağım. Emekliliği en fazla, HSK'nın idari ve soruşturma baskısından kurtulmak için istiyorum.”

“AVUKAT' KÖKENLİ ÜYELERİN SAYISAL ÜSTÜNLÜĞÜ ELE GEÇİRMELERİ SONRASINDA…”

“FETÖ dönemi ve öncesinde de yargı mensupları üzerinde baskı vardı. Ama HSK' da bürokrat ve 'avukat' kökenli üyelerin sayısal üstünlüğü ele geçirmeleri sonrasında, geçmişte ki kurulların uygulamalarına rahmet okutturur hâle geldi, mevcut uygulamalar” diyerek HSK’yı eleştiren Hakim Gülçek yazısını şöyle sonlandırdı:“Şimdilik bu kadar açıklama yeterli. Ölene kadar burda olacağım ve sessiz yargı mensuplarının sesi olmaya devam edeceğim. Sadece emekli olmayı bekliyorum.Açılan soruşturmaların içeriklerini de bilahare burdan paylaşacağım.Hakkımda güzel düşüncelerini ifade eden adalet ve gönül dostlarının tümüne içtenlikle teşekkür ederim.  Hele ki FETÖ cü olmadığı halde, bu muameleye tabi tutulan insanların sıkıntı ve dertlerini çok iyi anlıyorum... Eğer zamanında gerçek FETÖ cülerle mücadelemi kamuoyu önünde yapmamış olsam, bana bile bu rezil damgayı vuracak FETÖ zihniyetinde çok kişinin halen görevi başında olduğunu biliyorum...Zaman her daim hâk ve haklıdan yanadır. Allaha emanet olun.”

Caner Taşpınar

Yargıda dev FETÖ temizliği Yargıda dev FETÖ temizliği

Odatv.com