HALK TV Ana Haber Sunucusu Gazeteci İrfan Değirmenci'ye ' Alanya Hakimi Ali Dursun Turan' imzasıyla sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden gönderilen mesaj aynen şöyle:
'MAFYA LİDERLERİ İLE DANS EDEN...'
"Ben Alanya Hakimi Ali Dursun Turan, bugünkü Ağır Ceza duruşmasında, "Sanık her ne kadar bir suçtan yargılansa da mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılmazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından bugünkü duruşmada yargılanan belki suçlu ama büyük uyuşturucu satıcılarına göre gariban olan sanığın tutukluluk kararına itiraz ettik, kamuoyunun bilgisine..."
ALANYA'DAN SİİRT'E ATANDI
Alanya Hakimi Ali Dursun Turan'ın, Alanya Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi olarak görev yaparken, iki gün önce HSK (Hakimler Savcılar Kurulu) tarafından yayınlanan Yaz Kararnamesi ile Siirt Hakimliği'ne atandığı öğrenildi.
TÜRKİYE SAVCI AKBULUT'U KONUŞMUŞTU
Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi Cumhuriyet Savcısı Eyüp Akbulut, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda corona tedbirleri kapsamında alınan yasakların hukuka aykırı, aşıların ise sağlığa zararlı olduğunu ileri sürerek bunlara karşı resen soruşturma açtığını duyurmuştu. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye'de çok konuşulan bu açıklamaya ilişkin "Konuşma, sosyal medyada yayınlandı. Biz de konuyla ilgili kendi açımızdan bir inceleme başlattık" demişti. (HABER MERKEZİ)

https://www.yenialanya.com/haber/7224350/alanya-hakiminden-flas-paylasim

Yargıda dev FETÖ temizliği Yargıda dev FETÖ temizliği