Adalet Bakanı Abdulhamit Gül koronavirüs salgın riskine karşı alınan kararları açıkladı. Binlerce adliye personeli de adliye çalışanları idari izinli mi sayıldı diye sorgulama başladı. Bakan Gül yaptığı açıklamada 60 yaş üstü hakim ve savcıların koronavirüs riskine karşı idari izinli sayılacağını açıkladı. Yani adliye çalışanları şu aşamada idari izinli değiller. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün başkanlığında yeni tip corona virüse (Kovid-19) ilişkin koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Adalet Bakanı Gül, corona virüs tedbirleri kapsamında 60 yaş üstü hakim ve savcıların idari izinli sayılacağını bildirdi.

Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şöyle;

Bilim Kurulumuzun almış oldukları tüm kararlar titizlikle yerine getirilmektedir. 60 yaş ve üzeri için izin müessesi hakim ve savcılarımız için de yürürlüğe girmiştir. Avukatlar acil durumlarda cezaevlerinde kapalı görüş yapacak. Cezaevlerinde şu ana kadar virüs vakasına rastlanmadı. Ertelenen duruşma günleri UYAP üzerinden duyurulacak. Avukatlar acil durumlarda cezaevlerinde kapalı görüş yapacak.

Cezaevlerinde koronavirüs saptanmadı

Alanya Hakimi'nden 'Flaş' paylaşım Alanya Hakimi'nden 'Flaş' paylaşım

Cezaevlerinde şu ana kadar corona virüs vakasına rastlanmamıştır.

https://www.timeturk.com/