YGS, Türkiye genelinde ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da 173 il/ilçe  sınav merkezinde, 7 bin 300 binada ve 117 bin salonda, 303 bin sınav görevlisi  ile gerçekleştirildi. Sınava, 2 milyon 178 bin 563 aday başvurdu.Tek oturumda yapılan sınav, saat 10.00'da başladı ve adaylara 160 soru için 160  dakika süre verildi.

Adaylar sınava şeffaf pet şişe içinde  su getirebildi. Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri  testlerinin yer alacağı sınavda öğrencilere, Türkçe'den 40, tarihten 15,  coğrafyadan 12, felsefeden 8, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe  sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13 ve biyolojiden  ise 13 soru soruldu.
 
YGS'deki soruların tamamı, "Temel Soru Kitapçığı" adı altında,  ÖSYM'nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulacak. Soruların  pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.

SONUÇLAR 25 MART'TA 
YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı  ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, sosyal bilimler, temel matematik ve fen bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve  şifreleri ile ÖSYM'nin internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

LYS BAŞVURULARI
YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak.

YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvurabilecek. LYS'ye başvurular, 1-14 Nisan'da alınacak.

Kaynak: Haber.sol.org.tr