Sultanahmet’te 10 Ocak’ta 12 Alman turistin ölümüne neden olan canlı bomba Nabil Fadlı’nın bir amcası IŞİD’e biat etmiş, diğer amcası örgüt adına Türk ordusunun sınırdaki hareketliliğini takip etmiş. Milliyet'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, bir kardeşi sahte pasaportlu, bir kardeşi canlı bomba olarak aranıyor, ikizi de IŞİD'e katılmış.

Araştırmalar sonucunda, Fadlı’nın babası Abdullatif Fadlı’nın, Adil ve Memduh Fadlı adında iki kardeşinin bulunduğu anlaşıldı. Bu kişilerden Adil Fadlı’nın IŞİD’e biat edip destek olduğu, Memduh Fadlı’nın ise sınırdaki “elemanları” aracılığıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hareketliliğini takip ettiği saptandı.

Ayrıca, baba Abdüllatif Fadlı’nın, IŞİD istihbaratı adına çalışan ve halen Türkiye’de yaşadığı iddia edilen Abu Murhaf kod adlı Yasir Al Kasım’ın yakın akrabası olduğu belirlendi. Canlı bomba Fadlı’nın Şahab Fadlı, İbrahim Fadlı, Memduh Fadlı, Muhammed Fadlı isimli erkek, Hasna ve Nura Fadlı adında kız kardeşlerinin bulunduğu ortaya çıktı. Kardeşlerden Memduh Fadlı’nın son dönemde nerede olduğunun bilinmediği bilgisine ulaşan polis, Memduh Fadlı’nın sahte pasaport kullandığı ve Türkiye ya da Avrupa’da bulunabileceğini ve aynı zamanda “canlı bomba” olabileceği değerlendirmeye alındı. Kardeşler arasında adı geçen İbrahim Fadlı’nın, Sultanahmet’teki canlı bomba Nabil Fadlı’nın “ikizi” olduğu, 2012’de IŞİD’e katıldığı ve 4 aya yakın süredir kayıp olduğu anlaşılan İbrahim Fadlı’nın öldüğü yönünde bilgiler bulunduğu tespit edildi.

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr