Ankara'daki bombalı saldırının faili olduğu öne sürülen üniversite öğrencisi S.Ç.D.'nin 2013'ten beri "kayıp" olduğu ortaya çıktı. Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, S.Ç.D.'nin, Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın iddianamesinde Demir hakkında "kırsala gitti ve PKK'ya katıldığı" şeklinde not düşüldüğü anlaşıldı. Ayrıca ailesinin de S.Ç.D. hakkında kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi.

Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan S.Ç.D. ve dört kadına 2013 yılında Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "terör örgütü üyeliği ve propagandası" suçundan dava açıldı. Dosyaya bakan bir avukatın verdiği bilgiye göre S.Ç.D., davanın açılmadan hemen önce kayıplara karıştı. S.Ç.D.'nin ailesi de kızları hakkında "kayıp" başvurusunda bulundu.

Bu nedenle iddianamede, S.Ç.D.'nin "kırsala gittiği ve PKK'ya katıldığı" bilgisi verildi. S.Ç.D. yakalanamadığı için yargılandığı dava da karara bağlanmadı. Avukat, "Demir bugüne kadar hiç tutuklanmadı ve ifade vermedi. Kendisi firari sanık. Diğer sanıklarla da bir ilgisi yok" dedi.

Sözcü: Saldırıyı gerçekleştiren üniversite öğrencisi S.Ç.D.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr