Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, A Haber'de katıldığı programda Ankara'da bomba yükülü araçla gerçekleştirilen saldırının artından tedavi altına alınan yaralıların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, şunları söyledi:

Şimdi yoğun bakımda 6 vakamız var... Buse'nin durumu biraz riskli, tabi göz kaybı var, bir gözünde görme kaybı var, yoğun bakım koşullarında tedavisi devam ediyor. Duamız, Buse'yi hekimlerimiz ailesine, sevdiklerine teslim etsin sağlıklı bir şekilde ve inşallah hayata tutunsun. Yaralılar arasında tek çocuk var. Yaralı çocuğumuz da 4,5 yaşında, kreşten herhalde alındığı için o ortama denk gelmiş. Ben kendisine şifa diliyorum, ailesine sabırlar diliyorum. İnşallah ailesiyle birlikte yine geleceğe umutla sarılacak noktaya gelir.

Bakan Müezzinoğlu, hastanede yatarak tedavi olan yaralı sayısının bu akşam itibariyle 20'nin altına inebileceğini ifade ederek, "Servislerdeki hastalarımız daha fazla cam kırığı veya işte çarpma veya bir maddenin çarpması gibi sıyrık, dikiş atılması gereken veya alçıya alınmış, eklemden cam parçası çıkartılmış. Bunlar, süreç içinde normal yoluna girebilecek vakalarımız veya taburcu edilecek vakalarımız. Yoğun bakımdakilerle ilgili yarın daha rahat konuşabiliriz, ama hayati tehlike anlamında inşallah Buse dışında yok. Onun da hayata tutunabileceğini ümit ediyoruz" dedi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr