Sanatçılar Girişimi'nin geçen yıl Ekim ayında, ülkenin içinde bulunduğu şiddet ve gerilim ortamının baş sorumlusunun Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan ve "Baş sorumlu sorumsuz Cumhurbaşkanıdır" başlığıyla yayınladığı bildirisine ilk tepki Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten gelmişti. Perinçek, tepki gösterdiği bildiri hakkında Aydınlık gazetesindeki köşesinde bir yazı yayınlamış, bildiriye imza atan sanatçıları Cenap Şahabettin'e benzetmiş ve adeta Tayyip Erdoğan'ın avukatlığına soyunmuştu. 

Sanatçılar Girişimi: Baş sorumlu, sorumsuz cumhurbaşkanıdır

Bildirinin imzacılarından olan Şair Nihat Behram da, soL'daki köşesinde "Perinçek'in 'vatan' anlayışı" başlıklı bir yazıyla Perinçek'e yanıt vermişti.

Doğu Perinçek’in ‘vatan’ anlayışı...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bu yazısı nedeniyle soL yazarı Nihat Behram'ı Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet ederek dava açtı. Perinçek dava dilekçesinde, kendisini tanımlayan sözcük ve benzetmelerin "hakaret" olduğunu iddia ederek, Behram'ın cezalandırılmasını talep etti. Perinçek, dava dilekçesinde soL Haber Portalı'nı da hedef gösterdi. Behram'ın söz konusu yazıyı komünistlerin yönlendirmesiyle yazdığını iddia eden Perinçek, AKP savcılarına komünistleri ve soL Haber Portalı'nı da şikayet etti. 

PERİNÇEK ŞAŞIRTMADI!

Son dönemlerde AKP ve Tayyip Erdoğan yanlısı bir tutum içine giren, yandaş ve küfürbaz "gazete" Vakit'e röportaj veren ve onun televizyon kanalı Akit TV'ye konuk olan Perinçek'in, komünistleri hedef göstermesi şaşırtmadı. 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr