Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Suudi Arabistan'ın Lübnan ordusuna ve polisine yaptığı 4 milyar dolarlık yardımı kesmesinin ardından ilk kez konuştu.

El Menar'da yer alan habere göre Nasrallah, Suudilerin yardımı kesme kararının aslında Kral Abdullah öldükten hemen sonra alındığını, ancak açıklanması için uygun zamanın beklendiğini söyledi.

Suudilerin açıklama yaptığı 19 Şubat tarihinden itibaren Suudilere karşı siyaset ve medya savaşında yeni bir safhaya girdiklerini belirten Nasrallah, Körfez medyası ve Lübnan'daki Suud yanlıları tarafından gerilimin yükseltilmeye başladığına dikkat çekti.

Suudi medyasının saldırgan yayınlarına karşı sokağa çıkan Hizbullah taraftarlarını uyaran Nasrallah, sokağa çıkma kararlarının olmadığını, gençlere sokaktan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Hizbullah'ın kimseyle çatışmaya ya da hükümetten çekilmeye niyetinin olmadığını söyleyen Nasrallah, bunu "ulusal bir sorumluluk" olarak nitelendirdi.

Nasrallah, Suudilerin Lübnan'da karışıklığı, iç savaşı ya da hükmetin devrilmesini önemsemediğini, yalnızca kendi çıkarlarını düşündüğünü kaydetti.

Suudilerin işlediği suçlara sessiz kalmadıklarını söyleyen Nasrallah, bu nedenle Riyad'ın Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde bombalar patlattığını iddia etti.

Riyad'ın şimdi de Lübnan halkı ile Hizbullah'ı karşı karşıya getirerek kendilerini susturmaya çalıştığını söyleyen Nasrallah, Kraliyet'in derdinin Hizbullah'ın Suriye'de ya da başka yerde savaşması değil, Kral'a ve Suudi rejimine karşı sesini yükseltmesi olduğunu belirtti.

Nasrallah Suudi Arabistan'a seslenerek, "Sizin derdnizi bizle, ülkeyle ya da Lübnan halkıyla değil" dedi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr