Boğaziçi Köprüsü’nde önceki gün sabah saatlerinde köprü korkuluklarına çıkan Erol Çetin intihar etmek istedi. Olay yerine gelen müzakereci polis 45 dakika boyunca Çetin’i ikna etmek için uğraştı. Ama iddialara göre olay yerinden minibüsle geçen iki kadının ‘atla’ diye bağırması üzerine Çetin atladı. Vatan Gazetesi'nden Mehmet Ali Demir'in haberine göre, müzakereci polisin yaşananları ifadesinde şöyle anlattığı öğrenildi:

'ATLA HA' DEYİP KENDİNİ BIRAKTI
“Konuşma sırasında sık sık borcu olduğunu söylüyordu ben de ‘benim de borcum var ne yapayım ben de kendi kafama mı sıkayım. İntihar çözüm değil bak çocukların var’ diye konuştum. Tam ikna olmuş köprüden inmek üzereyken o sırada köprüden geçen iki kadın bir anda, 'Senin yüzünden trafikte saatlerdir bekliyoruz. Atlayacaksan atla' diye bağırarak küfür etti. Bunun üzerine Çetin, ‘atla ha’ diyerek kendisini bir anda boşluğa bıraktı. Hemen köprüdeki trafik polislerini arayarak aracın plakasını verdim. Onlar da iki kadını durdurarak gözaltına aldı.”

Olayın ardından Hülya U. ve Merve Ö., ‘intihara teşvik’ suçundan gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısı İsmail Göktürk tarafından ifadesi alınan şüpheliler “İntihara teşvik etmek” suçundan tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Kadınların suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Nöbetçi 6. Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanan iki kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hayatını kaybeden Erol Çetin’in abisi Ramazan Çetin olaydan bir gün önce kardeşiyle konuştuğunu ve bir anormallik olmadığını söyledi.

Abi Çetin, “Ben Aydın’daydım. Erol’la 15 gün önce konuştuğumuzda hiçbir anormallik yoktu. “Abi özledim gel” dedi. Bende en kısa zamanda geleceğimi söyledim. En son Pazartesi günü yine telefonla konuştuk. Her şey yolundaydı. Yarın geliyorum diye haber verdim. Salı sabahı yoldayken telefonum çaldı. Yeğenim durumu haber etti. Kardeşime yetişemedim. Gittiğimde atlamıştı. Hiçbir zaman bir derdim var demedi. Ailesine de hiçbir şey söylememiş. Neden yaptı bilmiyoruz” dedi.

Çetin, iki kadının kardeşinin ikna edildiği sırada “atla” demesi üzerine atladığı iddiası için, “Kardeşimi polisler ikna etmiş. Ama o iki kadının sözleri onu aşağıya itti. İkisinden de şikayetçi olacağız. Kardeşimi yaktılar. Başkalarını yakmasınlar” ifadelerini kullandı.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr