KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, "AKP, vatan millet Sakarya söylemleri ve psikolojik savaşla CHP'yi etkisizleştirme politikası izliyor. Halbuki CHP'yi de kurtaracak içte ve dışta yürütülen savaş politikalarına karşı demokratikleşme ve barış politikasıdır" dedi.

Özgür Gündem'de Hüseyin Ali mahlasıyla yazan Mustafa Karasu, "Dolayısıyla CHP'nin kendini etkili kılması da politik arenada güçlü kalması da böyle bir politikanın parçası olmasına bağlıdır. Demokrasi bloku ve barış bloku, tüm demokrasi ve barış güçleri yanında CHP'den de önemli bir kesimini bu mücadelenin içine katarsa AKP iktidarı kendine kaçacak yer bile bulamayabilir" görüşünü dile getirdi.

Karasu'nun yazısından bir bölüm şöyle:

‘DERHAL BULUŞMALI VE HAREKETE GEÇMELİ'
Demokratikleşme ve barış blokunun tam da zamanıdır. AKP, vatan millet Sakarya söylemleri ve psikolojik savaşla CHP'yi etkisizleştirme politikası izliyor. Halbuki CHP'yi de kurtaracak içte ve dışta yürütülen savaş politikalarına karşı demokratikleşme ve barış politikasıdır. Dolayısıyla CHP'nin kendini etkili kılması da politik arenada güçlü kalması da böyle bir politikanın parçası olmasına bağlıdır. Demokrasi bloku ve barış bloku, tüm demokrasi ve barış güçleri yanında CHP'den de önemli bir kesimini bu mücadelenin içine katarsa AKP iktidarı kendine kaçacak yer bile bulamayabilir. Bu açıdan tüm devrimci demokrasi güçleri, demokrasi blokunda derhal buluşmalı ve harekete geçmelidir.

Cerattepe özyönetim direnişiyle Kürdistan'daki özyönetim direnişleri, yani demokrasi mücadelesi birleştiğinde Türkiye'de yeni bir umut ve alternatif ortaya çıkacak, Türkiye halkları da bu umut etrafında birleşecek özgürlük ve demokrasi mücadelesiyle yeni Türkiye'yi yaratacaklardır.

Kaynak: Haber.sol.org.tr