8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İzmir'de sokağa çıkıp bildiri dağıtan Komünist Kadınlar, "Karanlığa boyun eğmeyeceğiz" mesajı verdi. 

Akşam saatlerinde Alsancak'ta buluşan Komünist Kadınlar çalışması üyeleri "Gericilik kaybedecek kadınlar kazanacak" başlıklı bir bildiri dağıttı. 

Daha sonra ÖSYM önünde toplanan kadınlar, "Şeriata faşizme karanlığa geçit yok" sloganları atarak Alsancak Vapur İskelesi'ne yürüdü. Burada toplu halde vapura binen Komünist Kadınlar, Karşıyaka çarşı merkezinde de bildiri dağıtımına devam etti. 

Komünist Kadınların "Gericilik kaybedecek, kadınlar kazanacak" başlıklı bildirisi şöyle: 

Kadınların da desteğini alan gerici AKP iktidarı ülkeyi kör karanlığa sürüklüyor. Kadınların da desteğini alan muhalefet partileri bu sürüklenişin seyircisi olmayı salık veriyor.
Hayır, bu ülke ve bu ülkenin kadınları bunlardan ibaret değil. 
Gericilerden gerici, fetvalardan fetva beğenmek zorunda değiliz. İktidarın fetvasına karşın muhalefetin fetvasını yeğlemiyoruz. İnancımızı ya da inançsızlığımızı kimsenin onayından geçirmek zorunda değiliz.
Bir bilene danışmayacağız. Nasıl yaşayacağımıza, kimi seveceğimize, ne giyeceğimize, çocuk doğurup doğurmamaya, hangi mesleği icra edeceğimize yobaz imamların da liberal ortaklarının da karar vermesine izin vermeyeceğiz.
Bugün laiklik mücadelesi kadınlar için bir varoluş kavgasıdır. Diyanet Türkiye’sinde kadınlar pembe taksiyle türban arasına sıkıştırılmaya çalışılıyor. Laikliği gündemden düşürmeye çalışanlar, dinselleşmenin dozajını pazarlık ediyor; ılımlı mı olsun radikal mi…
Toplumsal yaşantıda kadının dinsel referanslarla tanımlanması asla kabul edilemez. Ya bu ülkede kadının adı yok olacak ya da bu karanlığı yok edeceğiz. Ilımlı bir seçenek yok.
Kabul etmiyoruz. Kundaktaki bebeğe türban giydirmeye çalışan gericiler bu ülkenin yüzü değil.
Doğurup doğurmayacağımızı tartışmayacağız. Rahmimiz AKP’nin savaşı için sipariş ettiği kindar ve dindar neslin yuvası olmayacak.
Mahkûm değiliz. Gericiyle masaya oturan, 2002 AKP’sini özleyen, patronları kollayan liberallerin aklına ihtiyacımız yok.
Kavgalıyız. Gericiliğe mahkûm edenlere, bu mahkûmiyete çanak tutanlara baktığımızda kadın kimliklerini değil, ardındaki örümcek zihniyeti görüyoruz.
Özgecan için susmadık. Cansel için susmayacağız.
Altın için ağaçları ölüme mahkûm edenlere karşı direnişin en önünde saf tutmaya devam edeceğiz.
Kimsenin şüphesi olmasın. 2013 Haziran’ında aktığımız sokakları, daha kararlı, daha umutlu dolduracağız.
Çünkü özgürlüğünü arayan kadının yeri, mücadelenin tam ortasıdır. Özgürleşmek isteyen kadın gericiliğin karşısında, aydınlanma için saf tutmak zorundadır.
Komünist Kadınlar, aydınlanma için ileri atılmaya; gerici baskı ve yozlaşmanın bitirilmesi, aydınlık bir ülkenin kurulması için kavgaya çağırıyor.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz kutlu olsun.
 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr