İstanbul Sultanahmet’teki 6 Ocak 2015 günü Turizm Şube Müdürlüğü’nde bir polisin hayatını kaybettiği iki polisin de yaralandığı canlı bomba ile ilgili soruşturma tamamlandı. 

Vatan gazetesinden Tolga Atar'ın haberine göre, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Türkiye’de canlı bomba Diana Ramazanova’ya yardımcı olan 2’si tutuklu 5 sanık hakkında , “Göçmen kaçakçılığı yapma, silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 8 yıldan 18 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle dava açıldı. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede canlı bomba Diana Ramazanova’nın telefonunda bulunan WhatsApp yazışmaları da yer aldı. Yazışmalarda bombacının, Suriye’de çatışmalarda ölen kocası İdris kod adlı Abu Aluevitsj Edelbijev’in komutanından saldırı için izin istediği görüldü.

‘Emir’ diye bahsedilen bu kişi, yazışmalarda bombanın nasıl kullanacağını da anlattı. Ramazanova’nın eylem iznini aldıktan sonra internete girerek, ‘Şii Camileri İstanbul’ şeklinde arama yaptığı, daha sonra Nuru Osmaniye, Beyazıt ve Süleymaniye camilerine girip çıktığı kamera görüntülerinde tespit edildi. Yanına ölen kocasının Suriye’de verdiği 3 el bombasını da alan genç kadın, bir şekilde camilerden vazgeçip akşamüstü 17.00 sıralarında Turizm Şubesi’ne gelerek eylemi yaptı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr