İçinden plastik parçası çıkması üzerine 55 ülkede milyonlarca Mars, Snickers ve Milky Way çikolatasını toplama kararı alan ABD’li şirket Mars, Türkiye’de de kısıtlı miktarda ürünü geri çağıracağını açıkladı. Mars Gıda Türkiye’nin Habertürk’e verdiği bilgiye göre, Türkiye’de riskli görülen ürünlerin yüzde 86’sı henüz distribütörlerin depolarında beklerken imha edildi. Kalan ürünlerin ise henüz tüketiciye satışının başlamadığı, market depolarında toplama işlemlerinin devam ettiği öne sürüldü.

Habertürk'ten Menekşe Ataselim'in haberine göre, geri çağırılan ürün miktarı hakkında bilgi vermeyen şirket, tüketicinin satın almaması gereken ürünlerin parti numaralarını da açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, ürün toplama kararının tedbir amaçlı alındığı ifade edilirken, Mars’ın Hollanda Veghel fabrikasında üretilen ürünlerinden birinde plastik parçası tespit edilmesi sonucu Türkiye’de etkilenmesi muhtemel olan Snickers 5’li paket, Snickers 80 Gram ve Snickers Minis 206 Gram çikolatalarının geri çağırıldığı belirtildi. Tespit edilen cismin solunum yolunda açabileceği olası rahatsızlıklara fırsat vermemek amacıyla geri çağırma kararı alındığı kaydedilirken, işlemin yalnızca Hollanda’da üretilmiş olan ürünleri kapsadığına ve Hollanda dışında üretilen çikolataların durumdan etkilenmediğine dikkat çekildi. Açıklamada, yaşanan olumsuzluktan üzüntü duyulduğunu belirten Mars Gıda Türkiye, tüketicilerden özür diledi.

BAKANLIĞA BİLGİ VERİLDİ
Mars Gıda, Türkiye’de ürünlerinin bir kısmını geri çağırırken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na da bu operasyona yönelik bilgi sundu. Bakanlık yetkilileri, şirketin kendi tespiti sonrasında böyle bir adım attığını belirterek, sürecin bakanlık dışında yürüdüğünü vurguladı.

Şirkete cezai bir işlem uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu olurken, yetkililer, “Ürünler zaten geri çekilmiş. Uygulama tedbir amaçlı. Bize de bilgi sunuldu. Türkiye’de bu ürünleri yediği için zarar gören ya da bakanlığa şikayette bulunan bir tüketici bulunmuyor.Dolayısıyla şu anda cezai işlem gerektiren bir durum yok” dedi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr