Pazartesi gününden itibaren Lazio maçı için başkent Roma'ya gelmeye başlayan Galatasaray taraftarları maçtan saatler önce Popolo Meydanı'nda buluştu. Roma Emniyeti'nin belirlemelerine göre aralarında Ultraslan grubunun da olduğu 600 kadar taraftar, burada sloganlar eşliğinde sarı kırmızı meşaleler yaktı ve kağıt bombalar attı. Taraftarlar, daha sonra Borghese Bahçeleri'ne giderek, Roma Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen belediye otobüslerine bindi. 

BİR GALATASARAY TARAFTARI BIÇAKLANDI

Polisle kısa bir gerginlik yaşayan Türk taraftarlar yüzünden bir süre trafikte aksama yaşandığı da kaydedildi. Polis kortejinde 6 otobüsle Olimpiyat Stadı'na getirilen taraftarlar, camlardan dışarı sarkarak tezahüratlar yapmaya ve meşaleler yakmaya devam etti.

Dün gece de bir Lazio taraftarıyla tartışma yaşadığı bildirilen 23 yaşındaki bir Galatasaraylı, bu kişi tarafından sırtından ve kalçasından bıçaklanmıştı. İki Türk taraftar ise, üzerinde bulunan yasaklı uyuşturucu madde nedeniyle gözaltına alınmıştı. 

"ACİZLER, İSTİFA EDİN"
Bu arada, Galatasaraylı taraftarların yarattığı karmaşa nedeniyle muhalefet liderlerinden Matteo Salvini, İçişleri Bakanı Angelino Alfano ve yetkilileri eleştirerek, istifaya çağırdı. 

Aşırı sağcı parti Kuzey Ligi'nin lideri Salvini, Twitter hesabından paylaştığı iletide, "Türk taraftarlar, Roma'da dolaşarak fişek ve kağıt bomba atıyor. Alfano, vali ve emniyet müdürü uyuyor mu? Acizler, istifa edin" diye yazdı.

"KENDİ EVİMİZDE ONLARIN YÖNETMESİNE İZİN VERMEYELİM"
Yine muhalefetteki İtalya'nın Kardeşleri (Fratelli D'Italia) partisi lideri Giorgia Meloni de Facebook hesabından Bakan Alfano'yu eleştirerek, "Türk taraftarlar Roma'da kağıt bombalar atıyor. Bakan Alfano, geçen yıl Feyenord taraftarlarının İspanyol Merdivenleri'nde yaptığını yapmalarını mı bekleyeceğiz, yoksa bir şeyler yapacak mıyız? Kendi evimizde onların yönetmesine izin vermeyelim" mesajını paylaştı.  

ÜMİT KARAN STADA ALINMADI
Bu arada maç için bilet alan çok sayıda Galatasaray taraftarı, İtalyan polisi tarafından stada alınmadı. İçeri giremeyen taraftarlar arasında yer alan eski futbolcu Ümit Karan, Instagram'dan olay yerinin fotoğrafını paylaşıp, "Böyle rezillik olmaz. Galatasaray taraftarını içeri almıyorlar" diye yazdı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr