ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinin düzenlediği ‘Dünya Genelindeki Tehditler' başlıklı oturumun basına açık bölümünde, son günlerde FBI ile Apple arasında yaşanan ‘şifre savaşı' oturumun öne çıkan konusu oldu. 

FBI Direktörü Comey, Apple ile yaşadıkları sorunun çok boyutlu olduğunu ve görevi boyunca karşılaştığı en zor mesele olduğunu ifade etti.

APPLE'IN ŞİFREYİ KIRMASI MAHKEME KARARINA BAĞLI

Comey yaptığı açıklamalarda, Apple'ın dava sürecinde kendilerine yardımcı olduğunu ve şu anda "şifre" konusuyla ilgili uzlaşmayla bir yol bulmaya çalıştıklarını da belirterek mahkemenin Apple'ın şifreyi kırması yönündeki kararının önemli olduğunu söyledi.

Comey, "Bu kararın başka mahkemelerce nasıl yorumlanacağını şu anda bilemeyiz. Buradaki karar, sadece San Bernardino saldırganına ait tek bir telefonla ilgilidir" dedi. Mahkemenin, Apple'dan, (ilgili telefonun şifresinin) belli sayıda tekrarından sonra içeriğin silinmesi ve her tekrar arasında belli bir süre beklenmesi fonksiyonlarının devre dışı bırakılmasını talep ettiğini belirtti.

FBI'ın Apple'dan istediği yazılımın sadece tek bir telefona uygulanabilir olduğunu belirten Comey, bu konudaki kişisel gizlilik endişelerinin çok önemli olduğunu ifade ederek "Bu, bizim nasıl bir ülke olduğumuz ve kendimizi nasıl yöneteceğimizle ilgili bir şeydir" dedi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr