Uşak'ta bir evde çıkan yangında yatak odasında cesedi bulunan 21 yaşındaki Sebahat Özdemir'in boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayın şüphelisi olarak polis tarafından gözaltına alınan 25 yaşındaki R.Özdemir'in, bir süredir ayrı yaşadığı eşini boğarak öldürdükten sonra delilleri yok etmek için evde yangın çıkardığını itiraf ettiği belirtildi. Adliyeye sevkedilen R.Özdemir tutuklandı.

'nın haberine göre, geçen 11 Mart'ta saat 22.15 sıralarında dört katlı apartmanın ikinci katından dumanlar çıktığını gören mahalle sakinleri, itfaiyeyi arayıp yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, evin yatak odasında, sigaradan çıktığı sanılan yangını söndürdükten sonra yanmış bir kadın cesedi ile karşılaştı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis, yaptığı inceleme sonrası yanmış cesedi bulunan kadının Sebahat Özdemir olduğunu belirledi. Savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Özdemir'in cenazesi önce Uşak Devlet Hastanesi Morgu'na, ardından da kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayın ardından çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye alan polis, yalnız yaşayan ve rahatsız olduğu için iki gündür işe gitmediği öğrenilen Özdemir'in evinden en son ayrı yaşadığı eşi R.Özdemir'in çıktığını tespit etti. Olaydan bir gün sonra gözaltına alınan R.Özdemir, polisteki ifadesinde suçunu itiraf edip, eşini yorganla boğarak öldürdüğünü, iki gün sonra da evi ateş verdiğini söyledi.

R.Özdemir, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.
 

Kaynak: Haber.sol.org.tr