Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçeceği güzergahta, kalkan asfalt şüpheli görüldü. Polis, belediye ekiplerinin yardımıyla asfaltta kalkan bölümü inceledi.

Kısıklı'daki konutundan çıkmaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için polis yol boyunca güvenlik önlemi aldı. Eski Kısıklı Caddesi'nden Altunizade'ye inen Şile Otoyolu yan yol ile Neşetbey Sokak'ın kesiştiği kavşakta asfalt üzerinde şüpheli bir kabarma tespit edildi. Polis ekipleri, belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen belediye ekipleri bölgeyi bariyerle çevirdi. İşçiler, uzman polislerin kontrolü altında asfaltı kazdı. Kazılan asfaltın altı incelendi. Asfalttaki kabarmaya hemen yanda bulunan rögar kapağından taşan suyun sebep olduğu tespit edildi. Kısa bir süre sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konvoyu olay yerinden geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'daki konutundan çıkarak Tarabya Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne gitti.

DAVUTOĞLU GELECEK DİYE DERELERDE PATLAYICI ARANDI

Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Bingöl'de toplu açılış töreninde halka hitap edip, çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra kentteki sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek. Davutoğlu'nun gelişi öncesi kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Havaalanından kent merkezine kadar Davutoğlu'nun geçiş güzergahına belirli aralıklarla zırhlı araçlarla polis ve askerler konuşlandırıldı. Yol üzerinde park halindeki araçlar ile çevrede uzman köpeklerle patlayıcı araması yapıldı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nden gelen Sualtı Arama Kurtarma Timi'nde görevli dalgıç polisler yol üzerindeki dereler ve köprü altlarında dedektörlerle su içinde patlayıcı arama tarama faaliyetinde bulundu. Dalgıç polislerin arama yaptığı sırada güvenliklerini de polis ekipleri sağladı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr