Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gana'daki İş Forumu'nda konuştu. Erdoğan: “Tüm dünyayı ilgilendiren ortak meselelerde birkaç küresel aktörün tek başlarına belirleyici oldukları dönem artık geride kaldı” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı, "Şu anda Türk Hava Yolları'nın Akra'ya haftanın he günü seyahati var. Yönetim kurulu başkanımıza söyledim. Bunu haftada 7'den 14'e çıkarmak için girişimlerde bulunmalarını kendilerine söyledim. İnşallah bu adım atılır" dedi. "Karşılıklı itimat büyük önem taşır. İstanbul Büyükşehir Belediyemiz Akra Belediyesi'ne, az önce yemekte sayın Cumhurbaşkanı'na da söyledim. 30 adet otobüs hibe edecekler. Yedek parçalarıyla birlikte Akra'ya gönderilecek. Bütün bu adımlarla aramızdaki dostluğu geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bundan 18 yıl önce, Türkiye'nin sahra altı Afrika ülkeleri ile dış ticaret hacmi 580 milyon dolar gibi oldukça düşük bir seviyedeydi. 2015 yılında ise, 6 milyar dolar seviyesine yaklaştı. Gana ticaret hacmimizin yaklaşık 27 milyon dolar seviyesinde olduğunu düşünürsek nereden nereye geldiğimizi ortaya koyma bakımından çok önemli. Şu anda 400 milyon dolar. Hedef şimdi 2020 yılında 1 milyar dolar. Bunu sizler beraber yapacaksınız. Tabi yan gelip yatarsak bu iş olmaz. İnanıyorum iş adamlarımız turistik seyahat yapmayacak, netice alacak" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr