Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHA'da yer alan habere göre, suç duyurusunun gerekçesinde CHP’li Erdem’in kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı bir gönderide kullandığı “Lale Devri saraylarında yaşayanlar” ifadesi delil olarak sunuldu.

Erdem’in Rus TV’sine verdiği röportajın ardından Erdoğan’ın “Mensubu olduğu partiden bir ses var mı, neyi bekliyorlar? Bu nasıl bir ihanettir.” açıklamalarına cevap olarak CHP’li Erdem, kişisel sosyal medya hesabından şu iletiyi paylaşmıştı:

“Hain arayanlar, MİT TIR’larıyla teröristlere silah yollayanlara, millet açken Lale Devri SARAYlarında yaşayanlara, rant için binlerce işçiyi ölüme yollayanlara, halka gerçeği haykıran gazetecileri cezaevlerine attıranlara, katliam üzerinden oy hesabı yapanlara, milyarlarca lira yolsuzluk yapıp yalılarda yaşayanlara, ülkeyi baskı ve korku yeri haline getiren faşizm sevdalılarına, ülkenin yarısını açlık sınırına mahkum edip yalılarda yaşayanlara, saray soytarılığı yapan paralı AKTROLL zırvalarına, yalanı ve sahtekarlığı şiar edinmiş HAVUZ çukuruna, teröristlerle arasında 360 derece olanlara… Baksın. Onlar görmeseler bile, ben gerçekleri yüzlerine haykırmaya devam edeceğim.”

ERDEM'DEN AÇIKLAMA   

Eren Erdem yazılı bir açıklama yaparak “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla karşılaşmasına tepki gösterdi.

Erdem, açıklamasında, “Sosyal medyadan Cumhurbaşkanı’na hakaret nedeniyle yargılananlar kervanına ben de katıldım. TCK 299. gibi bir darbe yasasıyla tüm toplumsal muhalefet susturulmak isteniyor. Erdoğan artık öyle bir duruma geldi ki maalesef ‘Lale Devri Sarayı’ denildiğinde bile üstüne alınıyor. Lale Devri Sarayı, tarihsel bir benzetmedir. Lüks ve şatafatın bir imparatorluğu nasıl gerilettiğinin analojisidir. Bugün gelinen noktada hepimiz saray siyasetinin enkazı altında kaotik bir dönem yaşıyoruz. Ülkemiz bir yandan savaşla, bir yandan ekonomik kriz tablosuyla, bir yandan da katliamlarla boğuşuyor, çocuklar, kadınlar öldürülüyor; ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan,13 yaşında çocukları bile şahsını ‘eleştirmeye cüret ettiği’ için gözaltına aldırıyor. Bu Yeni Türkiye faşizmidir.” dedi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr