Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21'inci muhtarlar buluşmasında konuşuyor.

"Türkiye'nin karşısında olan herkesle dost olanlar var. Bunların içinde elinde silah olan terör örgütü var" diyen Erdoğan, "Dış güçlere yalan propaganda yapanlar var. İster bölücü örgüt adına ister paralel örgüt adına olsun bunlar bölücülük değil midir?" dedi.

"Bölücü terör örgütü topraklarımızda PKK olarak Suriye'de YPG olarak ülkemizde saldırılarını arttırmış durumda" diye konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin birliği beraberliği konusunda olumsuz duruş sergileyenlerin hepsinin zihinlerinde bir arıza vardır. Kim Türkiye'nin karşısına çıkarsa açıkça ve sinsice onun yanında saf tutuyorlar. Türkiye'yi müşkül duruma düşürmek için malzeme çıkaranlar ve yayanlar var. Türkiye'nin DAEŞ'e destek verdiği iddiası ihanet değil de nedir?" ifadelerini kullandı.

"Birileri ne yapıyor? Teröristin taziyesinde boy gösteriyor. Bir başkası Meclis'te bu alçaklığa sahip çıkıyor" diyen Erdoğan, "Böyle siyaset olmaz. Dünyanın hiçbir yerinde bombacıya sahip çıkan milletvekili göremezsiniz. Bu vekillere tahammül etmek durumunda değiliz. Bu özgürlük terör örgütüne yardım olamaz. Evini teröristlere tahsis edemez. Bunlar vekil değil teröristin ta kendisidir" şeklinde konuştu.

'FEZLEKELER RAFTA ÇÜRÜMEMELİ'
Erdoğan, "Meclise gönderilen fezlekeler karşılığını bulmalıdır. Eğer bir milletvekili teröre hizmet ediyorsa gereken yapılmaldır. Bu fezlekeler parlementonun raflarında çürümemeli. Bunlar tozlanmamalıdır. Millet de bunu görmeli" dedi.

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak: Haber.sol.org.tr