Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara saldırısının ardından Genelkurmay'da konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Gerek PYD gerekse PKK'nın her ne kadar başında olanların bu işle ilgilerinin olmadığını söylüyorlarsa istihbarat örgütlerimizin ortaya koyduğu ve bilgi ve belgelerle ortaya çıkmıştır. 

14 kişi şu anda gözaltındadır. Bunun gerisi de gelecektir. Bu işin uzantıları çevre ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir. 

Bu sürecin, uluslararası camiada özellikle dostlarımız açısından bugüne kadar Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını Türkiye'deki PKK ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha da iyi anlamalarına vesile olacaktır. 

Biz belgelerle, bilgilerle hep söyledik. Bizim söylediklerimiz ne yazık ki bizde kaldı. Sorumluluk mevkilerinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilirler. Ama dünyadaki halklar ve milletler bizim bu haklılığımızı kabul edecek, tarih önünde diğerlerini hesaba çekecektirler. Milletçe üzüntümüz büyük. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum, ailelere ve milletimize başsağlığı temennisinde bulunuyorum.

Kaynak: Haber.sol.org.tr