Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde süren operasyonların ve sokağa çıkma yasaklarının ardından ilçenin tanınmaz hale geldiği defalarca kez belgelenmişti. 

2 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla başlayan yıkımın ardından dün açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Genelkurmay Başkanlığı ilçedeki operasyonların tamamlandığını bildirmişti.

Ala ve TSK'nın açıklamasının ardından konuya ilişkin bir açıklama da Diyarbakır Valiliği'nden geldi.

Valilik yaptığı açıklamada harabeye dönen ilçede yapılan operasyonlara ilişkin olarak Diyarbakır halkına "teşekkür" ederken Sur'daki yasakların "bir müddet daha" süreceğini bildirdi.

Valiliğin açıklamasının ilgili kısmı şu şekilde:

Diyarbakır halkının huzur ve güvenliği için bu operasyonda görev alan uzman çavuşundan komutanlarına, polisinden müdürlerine kadar tüm güvenlik birimlerimize ve köy korucularımıza göstermiş oldukları yoğun çalışma ve gayretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca operasyon sırasında şehit olan personelimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralanan personelimize acil şifalar dileriz. Yine Diyarbakır halkına tüm provokatif çağrılara rağmen bu süreçte göstermiş oldukları sağduyu ve olgunluktan dolayı teşekkür ediyoruz. Operasyonlar bitmekle beraber söz konusu bölgede var olabilecek tuzaklamaların imha edilmesi ve ilgili alanın vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde kullanımına uygun hale getirilmesi için arama- tarama faaliyetleri devam edeceğinden sokağa çıkma yasağı bir müddet daha devam edecek olup yasağının kaldırılması ile ilgili karar ayrıca duyurulacaktır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir.


Kaynak: Haber.sol.org.tr