Güneydoğu'nun en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden biri olan ve özelleştirme sonucu Eksim Yatırım Holding'e devredilen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Dicle EDAŞ) Şanlıurfa'daki Arıza Bakım, Elektirik Onarım personelleri Asgari Ücret Komisyonu'nun belirlediği asgari ücret maaş farklarını Eksim Yatırım Holding'in ödememesi, yol ve yemek ücretlerinin karşılanmaması ve 55 gündür maaş alamamaları sebebiyle grev ilan etti. 

Şanlıurfa merkez, Suruç, Viranşehir, Halfeti, Akçakale, Harran'da greve giden işçiler, ücret farklarının yüzde otuz olduğunu ama Eksim Holding eliyle taşeronlaştırmaya gidildiğinden bu ücret farkı haklarının gasp edildiğini belirtti. Taşeron şirkette 900 personel bulunduğunu, ağır ve tehlikeli iş kolunda çalışmaları sebebiyle mevcut yönetmeliğe göre asgari ücretten yüzde altmış daha fazla maaş almaları gerektiğini, Eksim Holding yönetim kurulu başkanı Abdullah Tivnikli'nin verdiği sözleri tutmadığını ifade eden işçiler haklarını alıncaya kadar geri adım atmayacaklarınının altını çizdi.

2013 yılında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (Dicle EDAŞ) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Yılmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mendi Eker'in katılımıyla Eksim Yatırım Holding'e devredilmişti. Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak şehirlerinin elektrik dağıtım ağını kontrol eden şirket daha önce de borçlarını ödeyemeyen 217 bin aboneyi ve çiftçileri elektriklerini kesmekle tehdit etmişti.

Kaynak: Haber.sol.org.tr