HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demritaş parti genel merkezinde gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. 

Demirtaş, "Ülkede halen kan akıyor, her gün cenazeler var. Merasim Sokak'taki patlama, Cizre'deki katliam, Sur'da devam eden çatışmalar, daha önce Ankara Garı'ndaki patlama, Suruç katliamı, Sultanahmet, Diyarbakır mitingimizdeki patlamalar... Bunların hepsi yakın zamanda Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı büyük felaketler. Normal demokratik bir ülkede bunlardan biri yaşandığında ülkenin tamamında büyük bir travma yaşanırken, bizde neredeyse ölümler, katliamlar olağanlaştırılmaya çalışılıyor" dedi.

Ankara'da gerçekleştirilen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı ilk önce kendilerinin kınadığını söyleyen Demirtaş, "Biz canlı bomba eylemini ne savunduk ne yücelttik ne de böyle bir anlayışımız olabilir. Tam aksine bu tür eylemlerin herkese zarar verdiğini, her fırsatta altını kalın çizgilerle basa basa ifade ettim. TAK ve benzeri örgütlerin canlı bomba veya topluma dönük tehdit içeren eylemelerini ve açıklamalarını kınıyoruz" dedi.

Demirtaş, Abdulbaki Sömer için kurulan taziye evini ziyaret ettiği gerekçesiyle eleştirilen HDP'li vekil Tuğba Hezer'le ilgili olarak şöyle konuştu: 

"Bir taziye bahanesiyle hükümetin, Merasim Sokak'taki sorumluluğunu örtmeye çalışması... Sanki bütün memleket, parlamentonun en genç milletvekili Tuğba Hezer'e bağlı. 'Parlamentonun en genç milletvekili olarak bunun hesabını vermek zorunda', utanmıyor musunuz? Başbakan, Cumhurbaşkanı olarak önce siz bir çıkın hesap verin. Sanki bu katliamın siyasi sorumluluğu sizde değil Tuğba Hezer'deymiş gibi, günlerdir Tuğba Hanım'ı tartışıyorlar. Memlekette artık balon patlasa HDP'yi sorumlu tutan tuhaf bir anlayış var. Biz barış için elbette ki bütün bedenimizi ortaya koyduk, yapmaya da devam ederiz ama kimse kusura bakmasın biz öyle ensesine vurulup ekmeği elinden alınmaya çalışılacak çaresiz çocuk değiliz. Önüne her gelen HDP'yi azarlamaya, tehdit etme, şantaj yapmaya çalışırlarsa kusura bakmasınlar. HDP seçimle parlamentoya girmiş üçüncü büyük grubudur. Herkes haddini bilerek buna göre hareket etmeli."

Kaynak: Haber.sol.org.tr