CHP MYK toplantısı gündemindeki konulara ilişkin Genel Merkez'de basın toplantısı düzenleyen Böke, öncelikle Ankara patlamasıyla ilgili "güvenlik ihmaline" değindi.

Böke, "Erdoğan tüm uluslararası kamuoyu tarafından El Kaide’nin bir uzantısı olarak görülen cihatçı El Nusra’yı açıkça savundu. Türkiye dış politikasında ciddi bir kırılma yaşanıyor. BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye’ye ilişkin karar taslağında, ateşkes barış arayışlarında, görüşmelerinde terörist sayılan ve açıkça mücadeleye devam edileceği sözlenen iki terör örgütü ve bunlardan biri IŞİD, diğeri El Nusra. Üstelik belkiSayın Cumhurbaşkanı'nın haberi yoktur ama El Nusra Türkiye’nin de terör listesinde var ve Türkiye’nin Cumhurbaşkanı çıkıyor açıkça kendi ülkesinin terör listesinde olan bir örgütü, BM kararını da yok sayarak savunuyor

Böke, mevcut Cumhurbaşkanı ve AKP’nin Türkiye için ciddi bir milli güvenlik tehdidine dönüştüğünü söyledi.

Böke şöyle devam etti: 

“Bütün dünyanın terörist olarak gördüğü cihatçılar için Türkiye’nin milli menfaatlerini, birliğine ve vatandaşının can güvenliğini feda etmeye hazır. Türkiye’nin feda edecek bir canı dahi yoktur. Bütün bu yönetim ciddiyetsizliği, kasten yönetememe durumu, ekonomide de kendisini gösteriyor. Kınayan, tespit eden değil işini yapan bakanlara ihtiyacımız var. İktidarı ciddiyete davet ediyoruz.

Cerattepe’de 50 bin 300 ağaç keserek, ağaç kesme işlemlerini ‘hukuki sistem belli olana kadar erteledik’ deyip bizi oyalayacaklarını zannederek o ağaçları kesip ortaya koydukları madenlerde Soma’da, 301 Ermenek’te 18 canımızı vererek, tarımı yok edip altın değerindeki toprağımızdan hiçbir verim almayarak vatandaşın sofrasındaki ekmeği ve kırmızı eti çalan AKP iktidarının ta kendisidir. Bu kötü giden ekonominin tek bir sorumlusu var, o da AKP’nin yönetememe değil yönetim biçimi.

Yönetmemeyi seçtiği için bu durumdayız. AKP’nin kendi devamlılığı Türkiye’nin bu yönetim krizinden besleniyor. Bu nedenle Türkiye, Suriye’nin tek kaybedeni. Bu nedenle her sabah şehit haberlerine uyanıyoruz. Bu nedenle Ankara’nın kalbinde bomba patlayabiliyor. Bu nedenle işçi ölümlerinde Avrupa’da birinci, dünyada üçüncü olmaktan utanç duyuyoruz. Bu nedenle çocuklarımız okulda dahi güvende değil. Türkiye’nin çok acil yeni bir siyaset anlayışına ihtiyacı var"

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr