Ankara Üniversitesi (AÜ) Cebeci Yerleşkesi'nde, aralarında Komünist Gençlik üyelerinin de bulunduğu çok sayıda öğrenci grubu ortak bir basın açıklaması yaparak katliamı protesto etti. 

Yerleşkede toplanan öğrencilerin "Katliamlar ülkesinde yaşamayı kabul etmiyoruz" mesajı verdiği basın açıklamasında, hazırlanan ortak açıklama okundu. 

Açıklamada şu cümlelere yer verildi: "2011'den beri Suriye üzerinden yürüttüğü kanlı savaş politikalarıyla sadece ülkemiz içerisinde değil, bölgesel olarak da emperyalizmin maşası olma görevini layığıyla yerine getiren AKP her geçen gün katliamarına bir yenisini eklemektedir. Bizler AKP'nin yarattığı kirli savaş politikalarına alet olmayacağız. Ve bizler biliyoruz ki bu iktidar ve bu kanlı sermaye düzeni devam ettikçe ülkemizde ölümler, katliamlar eksik olmayacaktır. Bu saldırılara neden olan ve Türkiye'yi kan gölüne çevirerek halkı çıkmaza sürükleyen bu zihniyet halka hesap verecektir. Kör şiddeti ve katliamı bir siyaset yapma yöntemi olarak olağanlaştıran AKP ve sermaye düzeninin bu politikalarına ortak olan herkes, ortaya çıkan sonuçtan sorumludur." 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr