Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde yüksek rütbeli bir askeri azarladığını söyledi.

'nın haberine göre, Milli Türk Talebe Birliği Kültür Müdürlüğü'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Arınç, Meclis başkanı olduğu dönemde Erdoğan ile askeri toplantılara katıldıklarını anlattı. Arınç, "Kokteyl verirlirdi. 'Bunların kokteyline katılalım da günlerini tebrik edelim' derdik. Bir masanın başında ikimiz kalırdık. Hiçbirisi yanımıza gelmezdi. Karşımızdaki masalarda yerler içerlerdi. Bize de şöyle istisha edecek şekilde bakarlardı. Bizde birbirimizin elini tutar 'ya sabır' derdik. Bugünler geçti. Bize bu hakaretleri yapanların hepsi rezil oldu. Allah bizi çok şükür bugünlere getirdi" diye konuştu. 

'TERBİYESİZLİK YAPMA'

AKP'li Arınç, ismini söylemediği bir yüksek rütbeli askerin imam hatipliler hakkında olumsuz konuşmasına, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın tepki göstererek, "Bana bak. Otur oturduğun yerde. Terbiyesizlik yapma, ben de o imam hatip lisesinin mezunu bir delikanlıyım" dediğini aktardı.

Arınç, "Bunlar yaşandı bitti. Herkes haddini bildi. Öyle ağzını açmış kocaman diliyle irtica, yobazlık, imam hatip bilmem ne... Bunları tehlike olarak gören omuzu kalabalık birine, o günün imam hatip neslinin, altın neslinin delikanlısı, 'Ağzımı açtırma benim, otur oturduğun yerde, kafamı kızdırma, gelirsem sana şöyle yaparım' diye... tutanaklardan okuyabilirsiniz" diye konuştu. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr