Dün akşamüstü Çankaya Köşkü’nde Davutoğlu ile görüşen Bahçeli,17 Şubat’taki saldırının ardından böyle bir olayın yaşandığını belirterek, "bu saldırının arkasındaki hedeflerin derinlemesine analiz edilmesini" istedi.

Habertürk gazetesinden Saliha Çolak'ın haberine göre, Bahçeli Davutoğlu'ndan emniyet ve istihbarat zafiyeti olup olmadığının araştırılmasını talep etti. 

MHP lideri Bahçeli "sınır ötesi operasyon dahil MHP’nin hükümete terörle mücadelede tam destek vereceğini" dile getirirken, "büyükşehirlerde güvenlikli hassas bölgeler oluşturulmasını", "Güneydoğu’da operasyon yapılan bölgelerde de olağanüstü hal ilan edilmesini" istedi. Bahçeli, MHP olarak hükümetin yanında olacaklarını söyledi. 

Davutoğlu randevu talebinin Bahçeli’den gelmesinden memnuniyet duyduğunu söylerken  "Terörle mücadelede iktidar ve muhalefetiyle ortak hareket etme konusundaki eksiklik"ten yakındı. Davutoğlu "Siyasetin, siyasetçilerin parti ve görüş farkı gözetmeksizin terör karşısında birlik içinde olmasının terörle mücadelede etkili sonuç almanın olmazsa olmazı olmaz” şeklinde konuştu.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr