Hizb-ut Tahrir adlı gerici ve şeriatçı örgütün yayın organı olan Köklü Değişim Dergisi, hilafetin kaldırıldığı 3 Mart 1924'ün 92'inci yıl dönümünde Ankara Atatürk Spor ve Sergi Salonunda "Hilafet Hayal mi, Yakın Bir Gelecek mi?" başlıklı “Uluslararası Hilafet Konferansı" gerçekleştirdi. 

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı etkinlikte hilafetin yeniden Türkiye'de, Anadolu topraklarında kurulacağı ifade edildi. Konferansın açılış Konuşmasını Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar yaptı. Kar konuşmasında şunları söyledi:

"İslam düşmanı kâfirler, 3 Mart 1924’te Hilafeti kaldırmakla İslam’ı ilelebet tarihe gömdüklerini sandılar. Müslümanların bir daha asla hilafete dönemeyeceklerini zannettiler. Bugün burada bizler yere düşen sancağı tekrar ayağa kaldırıyoruz. Hem de sadece düştüğü yerde değil, sadece İstanbul’da değil, Ankara’da bu sancağı ayağa kaldırıyoruz. Bugün burada, hüznü ve umudu aynı anda yaşıyoruz. Hüzünlüyüz, zira 3 Mart ümmetin kara günüdür. Hüzünlüyüz, zira 3 Mart ümmetin halifesinden koparıldığı bedbaht gündür. Ama aynı zamanda umutluyuz, coşkuluyuz ve sevinçliyiz. Zira hilafetin ilga edildiği 3 Mart 1924’ten tam 92 sene sonra, bugün burada hilafetin ilga edildiği meclisin hemen yanı başında, hilafeti yeniden ikame edeceğimizi haykırıyoruz."

Konferansın düzenleyicisi Hizb-ut Tahrir’in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamalarda da, “IŞİD, büyük toprak parçasına sahip olmak isteyen diğer onlarca, yüzlerce askeri örgüt gibi bir askeri örgüttür” denilirken, kendileri için ise, “Hizb-ut Tahrir, ideolojisi İslam olan siyasi bir partidir. Siyaset işimiz, İslam ideolojimizdir” tanımı yapıldı.

Hizb-ut Tahrir adlı gerici ve şeriatçı örgüt, dört gün önce de İstanbul Eresin Otel'de 1000 kişinin katılımı ile "Uluslararası Hilafet Sempozyumu" düzenlemişti.

Kaynak: Haber.sol.org.tr