Kızılay'daki bombalı saldırının ardından Ankara'da yaşayanlar bugün gün boyunca sosyal medyada dolaşan bomba ihbarı haberiyle tedirgin oldu. Ankamall ve Gordion adlı AVM'lerde bomba ihbarı yapıldığı, söz konusu AVM'lerin boşaltıldığı yönünde sosyal medyada yüzlerce paylaşım yapıldı. 

soL'un ulaştığı Ankamall AVM yönetimi, ihbarların ve sosyal medyadaki paylaşımların gerçek dışı olduğunu bildirdi. Emniyet Müdürlüğü'nden de Ankamall AVM'de herhangi bir bomba ihbarı olmadığını doğrulattıklarını ifade eden AVM yöneticisi, gerekli açıklamaları sosyal medya hesaplarından da paylaştıklarını duyurdu. 

Gazeteci Çınar Livane Özel de, paylaştığı Twitter mesajında "Ankara'da AVM'lerin boşaltıldığı yönünde çıkan haberler yalan. Bazı AVM'leri bizzat aradım. Yok öyle bir şey. İtibar etmeyin" dedi. 

VALİ DE "ASILSIZ" DEDİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da, Hürriyet'in sorusu üzerine, "Bu iddialar doğru değildir, asılsız haberlerdir, halkımız bu tür haberlere inanmasın, emniyet güçlerimiz teyakkuzda, bizler üzerimize düşeni yapıyoruz” açıklaması yaptı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr