AYM'ye Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Konferansı'nda konuşan Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, başlarken basın mensuplarına seslenerek, ''Bu konferansın konusunun da zamanının da özel bir anlamı yok. Konu da zaman da manidar değil'' dedi. Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesinin önünü açan "Hak ihlali var" kararını vermişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM'nin kararına tepki göstermiş, "AYM'nin kararına uymuyorum, saygı da duymuyorum" demişti.

"Salona girmeden önce yüksek yargımızın başkanlarıyla birlikte futbol üzerine kısa bir sohbet yaptık. Kendileri dedi ki konferansın konusunu da futbol olarak değiştirelim" ifadelerini kullanan Arslan, "Ben de futbol üzerine bir konferansa bizim için bireysel başvuru üzerine olan bir konferanstan daha cazip olabilir dedim" şeklinde konuştu.

"Şaka bir yana bireysel başvuru futboldan daha cazip ve eğlenceli bir konu olmamakla birlikte Türkiye'nin en hayati konularından birisi. Bu sistemin bazı sorunlarını tartışmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz" diyen Arslan, "Bireysel başvurunun temel değerlerini ve korumaya çalıştığı değerleri ifade etmek istiyorum.  Hepimizin çok iyi bildiği gibi kurucusu olduğumuz Avrupa Konseyi'nin üzerine yaslandığı üç temel değer: demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarıdır" dedi.

Ayrıntılar gelecek...

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr