Alman Federal Kriminal Dairesi (BKA) şefi Holger Münch, yabancı düşmanlığının Almanya'da giderek yükseldiğini ve ''sağ terör şebekeleri''nin yeni bir boyut kazandığını söyledi.

Die Welt gazetesinin verdiği habere göre, sığınmacı kriziyle daha da artan yabancı düşmanlığının, ''aşırı sağda yeni oluşumlara yol açarak, terör örgütlenmelerine'' evrildiği uyarısında bulundu.

KUNDAKÇILARIN YÜZDE 80'İ YENİ
Holger Mönch, sığınmacı yerleşkelerine yönelik yapılan saldırılarda yakalanan suçluların yüzde 80'inin daha önce hiçbir suça ortak olmadıklarını ve polis raporlarında da, ''hiç dikkat çekmemiş'' olduklarını belirterek, bu durumun kaygı uyandıran yeni bir gelişme olduğunu söyledi.

Yurttaşlar arasında güvenlik duygusunun örselendiğini iddia eden Federal Kriminal Dairesi şefi, Neonazilerin içinde aktif olarak yer aldığı yurttaş savunma inisiyatiflerinin ''politik olarak suiistimal edildiği''ni itiraf etti ve yurttaşları bu tür inisiyatifler konusunda uyardı.

Yurttaşlardan güvenlik güçlerine yardımcı olmalarını isteyen Holger Münch, ''gerektiği durumda şahitlik yapmaktan geri durmamak, olası suç olaylarında ihbarda bulunmak'' gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr