AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da 29 kişinin öldüğü bombalı saldırının faili olan Abdulbaki Sömer için kurulan taziye evini ziyaret eden Van Milletvekili Tuğba Hezer'e tepki göstererek, "Bir katilin taziyesine gidenler insanlıktan nasibini almamıştır" dedi.

Çelik, Suriye'de savaş iddialarına ilişkin olarak, "Türkiye hiçbir savaş senaryosunun parçası değildir" dedi.

Çelik, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Şimdi Azez’in batısıyla Fırat’ın doğusunda bir taraftan ABD ile bir taraftan Rusya ile işbirliği yaparak, oyun oynayarak, Suriye politikasında belirsizliklerine kendine pay çıkarmaya çalışıyor. Türkiye’nin ulusal güvenliğini tehdit olarak gördüğü bu örgüte karşı, alınan tedbirler karşısında söylenen “Türkiye topçu atışlarını durdursun” deniyor. Peki bu örgütün ilerleyişini, demografik yapıyı değiştirmesini, toprak elde etmesini nasıl durduracaksınız?

Başka ülkelerin ulusal güvenliği ne kadar önemliyse bizimki daha önemlidir. Bizim tedbirlerimizin eleştirilmesine iyi gözle bakmayız. Hiçbir ülke ulusal güvenliğini başkalarının “telkin edeceğiz” sözüne emanet etmez.

Türkiye’nin aldığı bütün tedbirler savaştan uzak kalmaya yönelik tedbirlerdir. Türkiye hiçbir savaş senaryosunun parçası değildir. Türkiye’nin savaş senaryosu içinde gösterilmesi ülkemizi anlamakla uzaktan olur.

Bu terör karşısında insanlık dışı karşısında çeşitli partilerin aldığı konumlar. TBMM’de 4 partinin imza atması gereken bildiriye HDP imza bile atamadı. Bu insanlık duışı saldırıyı lanetleyen bildiriyi imzalayamayan, terör konusunda kafası karışık bir kadro. En son bir vekilin canlı bombanın taziyesine katılması, TBMM üyeliğiyle bağdaşadığı gibi insanlıkla da bağdaşmaz. Sizin insanlık değerlerile beraber olduğunuzla alakalı herhangi bir değerlendirme yapılamaz. Dünyada da böyle bir şey görülmüş olabileceğini sanmıyorum.

Kaynak: Haber.sol.org.tr