AKP Erzurum milletevekili ve TV programcısı Acun Ilıcalı'nın amcası Mustafa Ilıcalı Meclis'te yaptığı konuşmada bütçe görüşmelerinin çok gergin geçtiğini söylerken ve iki günlüğüne survivor'a gitme önerisinde bulundu. 

Erdoğan'ın emrine sunulan örtülü ödenek, Diyanet'e ayrılan devasa miktarların her yıl tartışma konusu olduğu bütçe görüşmelerinde Acun'un amcası yaptığı öneriyle meclisteki ciddiyet boyutunu gözler önüne serdi.

Ilıcalı şöyle konuştu: 

"Bizim burada samimi olmamız lazım. Tansiyonu yükseltici, hakaret boyutunda olmamamız lazım. Survivor'a gelelim, Meclis'te eğer tansiyonu, buradan 4 gruptan milletvekili alıp 2 gün seyirci mi olur, yarışmacı mı olur, düşürecekse ben buna hazırım. Survivor'dan sonra geldiğimizde hakaretlerin kalktığı, ülkemizin kalkınmasına iktidarı ile muhalefeti ile kilitlenmiş bir Meclis olacaksa ben elimi bu manada taşın altına koymaya hazırım. Acun Beye ben böyle bir şey dediğimde 'amca emrin olur' der diye düşünüyorum" diye konuştu.

Televizyoncu Acun Ilıcalı özellikle AKP dönemindeki keskin yükselişiyle biliniyor. Ilıcalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler arasında yer alırken aynı zamanda Fatih Terim, Emre Belözoğlu, Rıdvan Dilmen gibi AKP'ye yakınlığıyla bilinen spor adamlarıyla da oldukça samimi. 

Geçtiğimiz yıl TV8'i satın alan Ilıcalı'nın, Gülen Cemaati'nin kanalı Samanyolu TV'nin Türksat'tan çıkarılmasının ardından, kanal sıralamasında STV'nin yerini almak için birçok vekille görüştüğü iddia edildi. 

Aynı sıra kavgası TV8’den boşalan 29. sıraya Kanal 7 yerine Ethem Sancak’a ait 360 TV’nin taşınmasının ardından yaşanmıştı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr