ABD'li gazeteci Mike Whitney, CounterPunch'a yazdığı  makalesinde Türkiye'nin Kürt güçlerine yönelik ‘gizli kapaklı bir savaş' yürüttüğünü, ABD'nin ise durumdan tamamen haberdar olduğunu iddia etti.

ABD'nin Türkiye'nin kendini savunma hakkını tanıdığını söyleyen Whitney, "Washington'ın yaklaşımındaki ikiyüzlülüğü ortada" dedi.

ABD'nin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı, Şam ve Moskova'yla bir çatışma içine ittiğini belirten ABD'li gazeteci; "Türkiye'nin Suriye'ye askeri bir müdahalede bulunması, ülkedeki iç ayrışmaları alevlendirecek ve Erdoğan'ın gücünde ciddi bir erozyon yaratacak. Bu sırada da ABD de, Türk ordusundaki ve MİT'teki ajanlarını kullanarak ortaya çıkan zayıflıklardan faydalanacak."

'RİYAD VE ANKARA TUZAĞA ÇEKİLİYOR'
Whitney, ABD'nin esas niyetinin toplumsal huzursuzlukları tetikleyerek renkli bir devrimin önünü açmak olduğunu savundu;  "Sorunlu Erdoğan'dan, Washington'ın yönettiği bir darbeyle kurtulmak, Kiev'de CIA'nın yaptığının bir benzeri olacak" diye konuştu.

ABD'li gazeteci, Washington'daki stratejistlerin, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tuzak kurduğunu iddia etti.


Kaynak: Haber.sol.org.tr