Denizli'de, 1 Kasım 2015 seçimlerinde Komünist Parti bildirilerini dağıtan partililer hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" davası açıldı. 

Denizli'de 1 Kasım seçimlerinin propaganda çalışmaları yapan Komünist Parti üyelerinin elindeki bildirilere el konulmuştu.

'BİR DELİ...'
Partililerin Valilik binası önünde dağıttıkları bildiri, Komünist Parti adına TRT'de seçim konuşması yapan Eda Genç'in konuşmasının yazılı olarak basılmış haliydi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konuşmada geçen, "Ülkemiz 2015 seçimlerine bir deli ile giriyor" ifadelerini "suç unsuru" olarak değerlendirerek iddianame hazırladı.

'ELE GEÇİRİLEN' BİLDİRİLER
İddianameyi kabul eden Denizli Asliye Ceza Mahkemesi, 3 Komünist Parti üyesine "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlamasıyla dava açtı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "mağdur" sıfatıyla yer aldığı iddianamede, seçim propaganda materyalleriyle ilgili "ele geçirildi" ifadeleri kullanıldı.

'MUHALEFET DİKTATÖRÜ AZDIRDI'
Savcılık, iddianamede şu yoruma yer verdi:

Bildirinin bütünlüğü göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını hedef alan, eleştiri sınırını aşan Cumhurbaşkanının şahsi kişiliğini rencide eden bir kısım söz ve ifadelerin mevcut bulunduğu bildiri içeriğinde 'ülkemiz 2015 Kasım seçimlerine bir deli ile giriyor', 'sorun bir tane deli ile başedemememiz değildir, yapıcı, yumuşak muhalefet yolu hem AKP'yi hem de başındaki diktatörü azdırmıştır, sorun Erdoğan'ın peşinden gidenlerin kör inancı da değildir', 'şu küçük dağları ben yarattım diye deliyi de...' şeklinde sözlerle hakaret edildiği anlaşılmıştır.

'SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ'
İddianamede, "Yapılan tahkikat sonucunda, her ne kadar şüphelilerin bir siyasi parti üyesi olduğu ve parti çalışmaları kapsamında siyasi içerikli bildiriler dağıttıkları görülse de" diyen Savcı, "bildiri içeriğini siyasi eleştiri kapsamını aşan, anayasada mevcut ifade özgürlüğünü aşan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kişiliğine yönelik rencide edici, hakaret içerikli ifadeler içerdiği, bu ifadelerin hakaret suunu oluşturduğu, yapılan tahkikatta da eylemin sabit olduğu anlaşıldı" ifadelerini kullandı. 

Komünist Parti üyelerinin yargılanacağı davanın ilk duruşması 4 Nisan 2016'da Denizli 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Komünist Parti üyesi Genç'in TRT ekranlarında yaptığı konuşmanın tamamı şu şekilde:

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr