18 Şubat'ta Komünist Gençlik'in çağrısını yaptığı, yüzlerce öğrencinin katıldığı "Gençlik Gericiliğe Boyun Eğmiyor" yürüyüşü sonrası, cihatçılar saldırılarını arttırdı. Gericiliğe karşı öğrenci yürüyüşü sonrasında "İTÜ Beyan" başlığı taşıyan bir bildiri yayınlayan cihatçılar, Komünist Gençlik'i hedef gösterdi. Sonrasındaysa İttihad-i İslam imzası ile okulda açık çalışma yapmaya çalışan grup, İTÜ'yü hedef alan söylemler kullanmaya başladı.

"Size Gerçeği Getirdik Ancak Çoğunuz Haktan Hoşlanmıyorsunuz" yazılı afişleri asan gerici çete, Komünist Gençlik'in yürüyüşü sonrasında açık çalışma yapma kararı aldığını açıkladı.

İTÜ'ye cami projesine karşı yüzlerce öğrenci rektörlüğe yürüdü

PROVOKASYON GİRİŞİMİ
Bu hafta içerisinde ise cihatçılar, okulun bir köşesine astığı şeriat çağrısı yapan afişlerle provokasyon denemesinde bulundu. ODTÜ'de yaşanan gerici kalkışmanın bir benzerinin tekrarlanmaması İTÜ öğrencilerinin soğukkanlılığı ile engellendi.

Şeriat çağrısı yapan afişlerin önünde uzun süre bekleyen cihatçılar, planlarının başarıya ulaşamamasının ardından okulu terk etti. Son olarak bugün aynı denemede bulunan şeriat yanlıları yine istediklerini elde edemedi. Öğle saatlerinde astıkları afişlerin önünde kalabalık bir şekilde bekleyen grup yine eli boş ayrılmak zorunda kaldı.

IŞİD BAĞLANTILI ÇETE
İttihad-ı İslam imzasını kullanan gericilerin kullandıkları dil ve yapmaya çalıştıkları siyaset tarzı IŞİD bağlantılarını akla getirirdi. Ancak grubun "ittihadiislam" isimli internet sitesinin içeriği ile sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlar IŞİD bağlantısını gözler önüne serdi. Söz konusu sitede Suriye'de yürütülen savaş için cihat çağrıları yapan çetenin, IŞİD bayrağı ve amblemini kullandığı görüldü.


İttihad-i islam ismiyle çalışma yapan IŞİD'çiler İTÜ'de her hafta perşembe günü buluşmalar düzenlemeye başladığını duyurdu. 

'IŞİD'İ İTÜ'DEN KOVACAĞIZ'
Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İTÜ Komünist Gençlik üyesi Oğuzhan Çelik, İTÜ'nün yenilemeyecek bir ilerici birikime, geleneğe sahip olduğunu dile getirdi. Çelik, AKP beslemesi IŞİD'çi çetelerin okulda cirit attığını, Komünist Gençlik'in gericilik karşıtı afişlerini indirmeye çalışan okul yönetiminin, okuldaki IŞİD örgütlenmesini önlemek adına henüz herhangi bir girişimde bulunmadığını belirtti.

Çelik İTÜ'den IŞİD'i kovacaklarını, sorumlulardan hesap sormak için kollarını sıvadığını söyledi ve ekledi: "İTÜ IŞİD'çilere Boyun Eğmez!"


 

Kaynak: Haber.sol.org.tr